RSS

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΜ - ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΑ/ΣΕΙΡΑ

Η σειρά βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Rosalind Miles "Return to Eden" 

Η Στεφανι Χάρπερ ( Rebecca Gilling) είναι μια ασχημούλα, πλούσια κληρονόμος που παντρεύεται τον γοητευτικό αλλά αδίστακτο Γκρεγκ (James Reyne). Ο σύζυγός της όμως διατηρεί ερωτική σχέση με την καλύτερη της φίλη, την Τζιλ (Wendy Hughes) και σχεδιάζουν να τη δολοφονήσουν για να κληρονομήσουν την αμύθητη περιουσία της.

Ένα βράδυ, στο ταξίδι του μέλιτος, ο Γκρεγκ σπρώχνει τη Στεφανι σε ένα ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους. Η Στεφανι δέχεται επίθεση από έναν κροκόδειλο αλλά καταφέρνει να σωθεί. Όλοι τη θεωρούν νεκρή, αλλά αυτή έχει επιζήσει φρικτά παραμορφωμένη. Με τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρούργου αποκτά νέο πρόσωπο, γίνεται μια πανέμορφη γυναίκα, βρίσκει δουλειά σαν μοντέλο και επιστρέφει για να πάρει πίσω την περιουσία της και να εκδικηθεί τους υπαίτιους.


Ηθοποιοί: Rebecca Gilling, James Reyne, Wendy Hughes, Olivia Hamnett, James Smillie, Peter Gwynne, Chris Haywood κ.α.

Βραβεία: Βραβείο Λόγκι Δημοφιλέστερου πρωτοεμφανιζόμενου ταλέντου 1984 - James Reyne
Βραβείο Λόγκι Καλύτερου Β' γυναικείου ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεταινία 1984 - Wendy Hughes

Η συνέχεια του βιβλίου της Rosalind Miles ''Bitter Harvest" (Πικρός Θερισμός) προβλήθηκε σαν "Επιστροφή Στην Εδέμ 2''.
Στο δεύτερο μέρος, η Στέφανι είναι παντρεμένη με τον γιατρό κάποια χρόνια μετά και δέχεται ξανά επίθεση από την άσπονδη φίλη της Τζίλι, που έχει πλέον αποφυλακιστεί και τον άγνωστο μέχρι τότε αδελφό του μακαρίτη πρώην άντρα της, που την έριξε στους κροκόδειλους.



Ο στόχος ήταν η σειρά να γίνει κανονική σαπουνόπερα με πολλές παράλληλες ιστορίες, μεταβολές στους χαρακτήρες των ηρώων, ανακάτεμα των αρχικών ζευγαριών κλπ. Δεν είχε όμως την αναμενόμενη απήχηση και με ένα τελευταίο επεισόδιο που δίνονταν λύσεις στο περίπου, η όλη υπόθεση της "Εδέμ" έκλεισε οριστικά.
Στην εποχή της θεωρήθηκε η αυστραλέζικη απάντηση στο Ντάλας και τη Δυναστεία.
Προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1987
Κυκλοφόρησε επίσης σε βιντεοκασέτες στα video club.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου