RSS

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΜΥΓΑΛΗ / Η ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΡΑΧΝΗ

Book review
Roula Karampourniotou
 
Διαβάζοντας τη Μυγαλή του Ζονκερ, στην αρχή υπάρχει δυσκολία κατανόησης της υπόθεσης, μιας και μέχρι τη μέση περίπου, οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο.
Μια συνεχής εναλλαγή του παρόντος με το παρελθόν, μπερδεύει τον αναγνώστη ακόμη περισσότερο.

Κι εκεί που έχουν δημιουργηθεί αμέτρητα ερωτηματικά, ξεκινούν καταιγιστικές οι αποκαλύψεις. Σοκαριστικές λεπτομέρειες συνθέτουν μία ιστορία που διαβάζεται με κομμένη ανάσα.
Πλέον, η αιτία όλων γίνεται φανερή και στην κορύφωση του δράματος έρχεται η μεγάλη ανατροπή!
Διάχυτο μυστήριο, διαφορετική αφήγηση από τις συνηθισμένες, σαν ανάγνωση σημειώσεων, κοφτή, εναλλαγή του χρόνου αφήγησης, ελάχιστοι διάλογοι, απρόσμενες ανατροπές κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον αλλά σοκαριστικό ανάγνωσμα.
Η ταινία "Το δέρμα που κατοικώ" που βασίστηκε στο βιβλίο αυτό, διαφέρει σε πολλά και σημαντικά σημεία της υπόθεσης, ακόμη και στο φινάλε.

Περίληψη
Δύο ιστορίες –η ιστορία ενός παράξενου ζευγαριού και η ιστορία ενός άντρα που καταζητείται από την αστυνομία– κι ένας αγωνιώδης μονόλογος μπλέκονται σιγά σιγά σαν τον ιστό της αράχνης για να καταλήξουν σ' ένα απρόσμενο, δραματικό φινάλε. Ψυχολογική και σωματική βία, ερωτισμός, εξάρτηση και εκδίκηση ξεφεύγουν από τα γνώριμα πλαίσια συνθέτοντας ένα παράδοξο νουάρ μυθιστόρημα με έντονες σαδομαζοχιστικές αναφορές. Αλλά ποια σχέση έχει μ' όλα αυτά η Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου