RSS

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΕΡΩΤΑΣ ΦΟΝΙΑΣ

Βίκυ Τάσιου
Book review
 
Έρωτας: Ζωή αλλά και θάνατος.
Κόλαση και παράδεισος.
Μπορεί να δώσει ζωή αλλά και με πολύ μεγάλη ευκολία μπορεί και να την πάρει.
Ο έρωτας σε αυτό το βιβλίο γίνεται φονιάς και έρχεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο μέσα από μια ιστορία που ζωντάνεψε στην εκπομπή της κυρίας Νικολούλη αλλά και στις δικαστικές αίθουσες.

Στο αυτό το βιβλίο της, η συγγραφέας χρησιμοποιεί περισσότερο την μυθοπλασία και λιγότερο τα πραγματικά γεγονότα ,δεν παραλείπει όμως για μία ακόμα φορά να καυτηριάζει την συγκεκριμένη υπόθεση μέσα από τη δική της μάτια.
Η γραφή της απλή, ρεαλιστική έρχεται να μας θυμίσει την τραγική ιστορία μιας μητέρας η οποία εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και τον αγώνα που ακολούθησε από την εκπομπή της κυρίας Νικολούλη ώστε να έρθει στο φως το τι πραγματικά είχε συμβεί.
Σε αυτό το βιβλίο θύμωσα ακόμα περισσότερο με την αναλγησία της ελληνικής αστυνομίας και για το πώς αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα περιστατικά.
Θεωρώ αδιανόητο η εξιχνίαση μιας υπόθεσης να γίνεται από μία δημοσιογράφο και όχι από την Ελληνική αστυνομία.
Αυτό το βιβλίο δεν ήταν μία καθαρά δημοσιογραφική έρευνα αλλά η κυρία Νικολούλη επέλεξε αυτή τη φορά να χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερο την μυθοπλασία συνθέτοντας μία ιστορία που πάνω από όλα αφορά στη γυναικεία κακοποίηση.
Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου κατά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου να μπαίνει στον ψυχισμό των γυναικών που κακοποιούνται.
Προσπαθούσα να μένω αμέτοχη και να μην επηρεάζομαι αλλά δεν τα κατάφερα τις περισσότερες φορές.
Η αποκάλυψη των γεγονότων αλλά και η εξιχνίαση των φόνων γίνεται με τρόπο που κρατάει δέσμιο τον αναγνώστη ακόμα και αν δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη ιστορία.
Μια περιπλάνηση στον κόσμο του μυστηρίου από την Αθήνα, την Ιθάκη και τη Σαντορίνη ως τη Βιέννη και τη λίμνη του ονειρικού Χάλστατ.
Ένα μυθιστόρημα που ξετυλίγει το νήμα μιας σκοτεινής ιστορίας και ακολουθεί την αιματοβαμμένη διαδρομή της.
Θύματα γυναίκες, σε μια σειρά άγριων εγκλημάτων, που έρχονται στο φως με διαδοχικές αποκαλύψεις και αλλεπάλληλες ανατροπές.
Αυτό το βιβλίο με εξόργισε και με έκανε να πονέσω για αυτές τις μητέρες, για αυτές τις γυναίκες, με έκανε όμως να αναρωτηθώ ταυτόχρονα αν ο έρωτας έχει όρια και τι συμβαίνει όταν αυτά ξεπεραστούν.
Μου επιβεβαίωσε ότι ο έρωτας είναι τυφλός αλλά ταυτόχρονα είναι και φονιάς.
Ένα βιβλίο όπου η δημοσιογράφος-ερευνήτρια μπαίνει στο στόχαστρο του δολοφόνου, μετατρέπεται σε τιμωρό και δικαιώνει τα θύματα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση και στα δύο βιβλία της κυρίας Νικολούλη είναι ότι χρησιμοποιεί τα στοιχεία της υπόθεσης στο σημείο που πρέπει ,χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη με λεπτομερείς περιγραφές αλλά και με σοκαριστικές σκηνές.
Ένα ακόμα βιβλίο που κατά την προσωπική μου άποψη γελοιοποιεί την ελληνική αστυνομία και πολύ καλά κάνει.
Ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται με μία ανάσα και που θα σε κάνει μετά να ανατρέξεις για να διαβάσεις από την αρχή την αλήθεια για όλη αυτή τη συγκλονιστική αλλά και σοκαριστική ιστορία που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου