RSS

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Book review
Anna Kritsotaki
 
Ο Μαύρος Άγγελος, είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ήρωα του John Connolly, Τσάρλι Πάρκερ. Ειλικρινά ομολογώ πως κάθε του βιβλίο, γίνεται όλο και καλύτερο και αυτό το γεγονός με εκπλήσσει ευχάριστα. Όταν θα πέσει στα χέρια μου βιβλίο του συγγραφέα ,ξέρω τι να περιμένω.
Για μένα ο John Connolly όπως και ο Stephen King, είναι εγγύηση. Κατά την άποψη μου, οι περιπέτειες του Τσάρλι Πάρκερ, πρέπει να διαβαστούν με την σειρά, μιας και κάνει αρκετές αναφορές σε ονόματα και γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει στα προηγούμενα βιβλία. Αν θέλετε να γνωρίσετε σε βάθος τον ήρωά μας και να κατανοήσετε την εξέλιξη του, αν και ο Τσάρλι Πάρκερ καταφέρνει διαρκώς να μας εκπλήσσει, καλό θα είναι να διαβαστούν από την αρχή. Μια νέα μαύρη γυναίκα εξαφανίζεται από τους" σκοτεινούς "
δρόμους της Νέα Υόρκης. Οι υπεύθυνοι θεωρούν πως κανένας δεν θα νοιαστεί για εκείνην , κάνουν όμως λάθος. Είναι αίμα του Λούις, του φίλου του Τσάρλι Πάρκερ και θα κάνει τα πάντα για να πάρει εκδίκηση.
Παράλληλα ένα κουβάρι ανατριχιαστικών εξελίξεων, εκτυλίσσεται στα έντρομα μάτια μας,που έχει άμεση σχέση με το παρελθόν του Τσάρλι Πάρκερ, καθώς και ένα μυστήριο με μια μακάβρια διακοσμημένη εκκλησία με ανθρώπινα οστά στην Ανατολική Ευρώπη, με την σφαγή σε ένα γαλλικό μοναστήρι και την αναζήτηση ενός μυθικού επάθλου,τον Μαύρο Άγγελο. Στην μάχη της αναζήτησης θα ριχτούν και μη ανθρώπινες δυνάμεις και θα περιπλέξουν τα αιματηρά γεγονότα ακόμη περισσότερο. Καταιγιστική δράση, ανέλπιστα νέα στοιχεία για το παρελθόν του Τσάρλι Πάρκερ, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και περιγραφές για ανθρώπινα τεχνουργήματα ,που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπινα οστά, καθώς και η κλιμακούμενη αναμέτρηση του " κακού " με το " καλό ",σύνθετουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Πραγματικά ο John Connolly είναι από τους μοναδικούς συγγραφείς, που καταφέρνουν να συνδυάσουν τόσο καλά την αστυνομική πλοκή με τον υπερφυσικό τρόμο. Αν καταφέρεις να ξεπεράσεις ,τις εκτεταμένες περιγραφές σε κάποια σημεία (που προσωπικά μου αρέσουν, ειδικότερα όταν πρόκειται για μακάβρια ευρήματα )και το πλήθος ονομάτων(κάτι που έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί καθόλου),πρόκειται για ένα μοναδικό αριστούργημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου