RSS

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΟΥΙΝ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Έρωτας;;;Παράνοια;;;;,κατάρα;;;;;Τρέλα;;;;;
Κίμων και Στέφη
Ένας ανερχόμενος σκηνοθέτης,γοητευτικός,πουπαλεύει και θυσιάζεται για τον έρωτα του!
Μια ζωγράφος,ένα ανήσυχο πνεύμα,ερωτεύεται παράφορα τον Δράκο!

Από το σκοτάδι και το θάνατο,ανθίζουν η ζωή και το φως!31 Οκτωβρίου ξεκινά η νύχτα του Σαουιν και τελειώνει το σούρουπο της επόμενης.
Σημαινε το τέλος της θερινής περιόδου και σηματοδοτούσε τη μετάβαση από το φως στο σκοτάδι,τη μεταφορά από τη ζωή στο θάνατο!
Δύο παράλληλες ιστορίες,δύο παραμύθια,ένας έρωτας, που διαδραματίζονται σε δύο διαφορετικούς χωροχρονους!
Εκείνη τη νύχτα,η Στέφη ανοίγει την πύλη των νεκρών!!!Οδηγός της ο Δράκος!Ένας χαρακτήρας ευάλωτος,ευαίσθητος με υπαρκτά τα προβλήματα της ψυχής της από την παιδική της ηλικία,αφήνεται και ζει έναν έρωτα παρανοϊκό!!! Πονάει,προβληματίζεται,την πνίγουν όλα εκείνα τα "πρέπει".Θέλει να ελευθερωθεί,ν αλλάξει το σκηνικό της ζωής της!!!Οι Κέλτες με τις παραδόσεις τους,καταφέρνουν και την παρασέρνουν σ έναν άλλο κόσμο,σε μία άλλη πραγματικότητα!!!!Σκοτεινή!!!!
Ο Κίμων,την ερωτεύεται από την πρώτη στιγμή!Παρακολουθεί τη ζωή της από μακριά,παλεύει με τα δικά του εσώτερα στοιχειά,την αναζητα, πολεμάει και θυσιάζεται για την αγάπη της,ή μήπως την καταστρέφει τελικά;
Τη νύχτα του Σαουιν,το πέπλο μεταξύ του πνευματικού και του θνητού κόσμου,γίνεται διαπερατό,αφήνοντας τις ψυχές να μεταβούν στον κόσμο μας!Όλα γυρίζουν μέσα στον ατελείωτο κυκλο ζωής και θανάτου.!!!!
Ένα σκοτεινό παραμύθι με δόσεις θλίψεις και μελαγχολίας,γκόθικ σκηνικο και με μία διάσπαρτη και μόνιμη ομίχλη στην Βόρεια Αγγλία και στην Σκωτία!!!!Μία όμιχλη,που από την αρχή την αναγνωρίζεις στις ψυχές τους!
Μια παρανοικη πραγματικότητα,που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι πραγματικότητα ή μία καλοστημενη παράσταση μέσα σε δύο άρρωστα ερωτευμένα μυαλά!
Μια πρωτότυπη ιστορία, καλογραμμένη,με τη φαντασία να ξεπερνάει κάποιες στιγμες τα όρια της τρέλας!Ένα λογοτεχνικό πονημα άρτιο,καλά δομημένο,χωρίς κενά και φλυαρίες και πάνω απ όλα ένα βιβλίο που σε αρπάζει και σε πετάει βίαια και ξαφνικά μέσα στα εσώτερα σου,κάνοντας σε να κοιτάξεις βαθιά και να αρχίσεις για ακόμη μία φορά την μάχη με τον εαυτό σου!
Ένα βιβλίο ύμνος της φιλίας και του έρωτα!
Ένα βιβλίο που σε μαγεύει και δίνει συνέχεια στα όνειρά σου!!!!
Ένα βιβλίο με δύο ψυχές που αναζητούν η μία την άλλη μέχρι θανάτου!!!!

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Το διάβασα αχόρταγα, καθ'οτι δανεικό, μέσα σε δύο απογεύματα και με αιχμαλώτισε! Αυτό και Ο Διάβολος Τραγουδούσε Τα Μπλουζ είναι τα βιβλία φετίχ μου!

Δημοσίευση σχολίου