RSS

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΟΥΚΟΥ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

ΜΠΟΥΚΟΥ,ένα επίθετο,μία οικογένεια,πολλές ιστορίες,πολλές τραγωδίες!!!
Τέσσερα μέλη αυτής της οικογένειας μας αφηγούνται τη ζωή τους.Τεσσερις άνθρωποι μας λένε τη δική τους ιστορία,μέσα από τα δικά τους μάτια,μέσα από τα δικά τους βιώματα,τα δικά τους σημάδια!
Ένα άρρωστο,φρικτό γεγονός θα γίνει η αιτία που θα διαλυθούν τα παντα,έξω αλλά και προπάντων μέσα στο σώμα τους και την ψυχή τους!

Ένας πατέρας-τερας,θα κάψει τα πάντα!
Μια ανατριχιαστική ιστορία περιγράφει η συγγραφέας.Μια ιστορία γεμάτη θλίψη,φρίκη,έκρηξη!Το ιδιαίτερο της χιούμορ με μπέρδεψε στην αρχή,με τράβηξε από την πραγματικότητα,αλλά καθώς προχωρούσα, συνειδητοποιήσα ότι αυτό το χιούμορ ήταν βγαλμένο μέσα από πληγές!
Ταξίδεψα μέσα στις ζωές τεσσάρων ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας,μιας επαρχίας γεμάτη ταμπού και προκαταλήψεις!Αναγνώρισα διαφορετικους χαρακτήρες, που προσπάθησαν να ζητήσουν βοήθεια από μία κοινωνία εντελώς τυφλή!Μία κοινωνία που δεν είναι φτιαγμένη για ροζ πριγκίπισσες, αλλά για μαύρες νύχτες.
Η συγγραφέας καταφέρνει και μπαίνει στο ρόλο του κάθε αφηγητή, αλλάζοντας φωνή και ύφος,με αποτέλεσμα να αποδώσει στο έπακρο την σκέψη του,το βίωμα του αλλά και το αποτέλεσμα της ζωής του καθενός,με επιτυχία!
Θίγει πολλά κοινωνικά προβλήματα όπως η ομοφυλοφιλία,τα ναρκωτικά,τη νύχτα με τη μαφία της,την παιδική κακοποίηση σε όλες τις μορφές της,τα ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά ξεχασμένα απ όλους!
Σε κάποιες στιγμές έπιασα τον εαυτό μου να λυγίζει,να θυμώνει,να ταράζεται,να πονάει,να απογοητεύεται,να ντρέπεται! Ναι​,να ντρέπεται για τη βρωμιά τους! Ένιωσα τη σκοτεινιά της ψυχής τους σε όλο το μεγαλείο! Δεν ήθελα και δε θέλω να ακόμη να δικαιολογήσω πράγματα και καταστάσεις!Θα ήθελα όμως να μπορούσα να ρίξω έναν κεραυνό πάνω στον πατέρα κτηνος,να μείνει εκεί που ανήκει.... στο μηδέν!!!
Κατάφερα μέσα από τις εικόνες των ματιών τους να περάσω στην αντίπερα όχθη και να καταλάβω και να αφουγκραστω τους λυγμούς της παιδικής ψυχής.Απλωσα το χέρι μου,ασυναίσθητα ίσως,και χάιδεψα εκείνα τα προσωπάκια που ζήτησαν δεύτερη ευκαιρία!Τόλμησαν!!!!Και την πήραν!!!!!Δικαιωματικά!!!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου