RSS

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ΒΙΚΥ ΤΑΣΙΟΥ
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Μετά την εξαιρετική τριλογία της πόλης ο Blake Crouch έρχεται με το νέο του βιβλίο, τη σκοτεινή ύλη, να μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλη μας την ύπαρξη.
Αναμφισβήτητα είναι από τα πιο ωραία βιβλία που έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα και που πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του.

Μπορεί η ιστορία του να βασίζεται στην θεωρία της κβαντομηχανικής, κάτι που μπορεί στους περισσότερους να μην είναι κατανοητό, αλλά μέσα από αυτή την ιδέα έρχεται να ξεδιπλωθεί ένα βιβλίο πέρα από τα συνηθισμένα και πέρα από κάθε φαντασία.
Ένα βιβλίο που εγείρει πολλές σκέψεις και σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι για την ίδια σου την ύπαρξη.
Σε όποιον λοιπόν έχει ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε ακολουθήσει άλλο μονοπάτι,αν είχε κάνει άλλες επιλογές συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο.
Είστε ευτυχισμένοι με τη ζωή σας;
Τι θα μπορούσε να σας συμβεί αν είχατε κάνει άλλες επιλογές;
Ένα εξαιρετικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που έρχεται να μας ταρακουνήσει συθέμελα και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε με το πιο τρομακτικό τρόπο οτι για την κάθε επιλογή που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει, για την κάθε σκέψη που έχει περάσει από το μυαλό μας θα μπορούσαμε να έχουμε οδηγηθεί σε έναν παράλληλο κόσμο.
Μία δυνατή ιστορία αγάπης, που αποδεικνύει περίτρανα μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε, και τι μπορούμε να υπομείνουμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ένα καθηλωτικό βιβλίο που μιλάει για τις επιλογές, τους δρόμους που δεν πήραμε και το πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να διεκδικήσουμε τη ζωή που θέλουμε.
Η σκοτεινή ύλη συγκλονίζει, τρομάζει αλλά και θέτει πολλά φιλοσοφικά ερωτήματα.
Καθόλη τη διάρκεια της ανάγνωσης σε κυριεύουν έντονα συναισθήματα.
Θλίψη, αγωνία, πόνος.
Τι θα γινόταν αν;
Πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η ζωή σου;
Η γραφή του συγγραφέα είναι άκρως εθιστική με ένα μοναδικό στυλ γραφής.
Το απέδειξε άλλωστε και με την τριλογία της πόλης.
Ένα βιβλίο που λάτρεψα και πού θα το θυμάμαι σίγουρα για αρκετό καιρό.
Που με έκανε να συνειδητοποιήσω πως κάποιος μπορεί να είναι ικανός να ψάξει σε χιλιάδες παράλληλους κόσμους για να βρει τη μία και μοναδική αγάπη.


1 σχόλια:

Unknown είπε...

Εξαιρετικά αγαπημένο, συμφωνώ απόλυτα!

Δημοσίευση σχολίου