RSS

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ

POPPY SYRIANOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Πρώτη επαφή με τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου που γράφει με το ψευδώνυμο Θάνος Δραγούμης ..Πλούσιο λεξιλόγιο και άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Το εντιμότατα λαμόγια είναι ένα αστυνομικό - πολιτικό θρίλερ. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παραθρησκευτικές οργανώσεις , δικηγοροι και ρώσικη μαφία είναι τα λαμογια που εμπλέκονται στην ιστορία όπως αναφέρει και ο τίτλος του βιβλίου.
Γρήγορη πλοκη, φόνοι και κυνηγητά...ξέπλυμα χρήματος και υποθέσεις που λειτουργούν εις βάρος του ελληνικού κράτους. Δεν είναι το είδος λογοτεχνίας που προτιμώ και αυτος ειναι ο ΜΟΝΟΣ λογος που δεν με καθήλωσε. Είναι σίγουρα όμως ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.
Ο ειδικός εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παύλος Ηλιάδης εξαφανίζεται από προσώπου γης ύστερα από ένα δείπνο μεταξύ εντιμότατων κυρίων: πολιτικών, δημοσιογράφων, πληρωμένων μπράβων και ρώσων επενδυτών. Έπεσε θύμα απαγωγής; Δολοφονήθηκε; Ή μήπως η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη;
Ο δικηγόρος Μίλτος Μαρνέρης προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του φίλου του μπαίνοντας σ’ έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Απέναντί του, σ’ ένα ανελέητο κυνήγι, ο Κρίστο ο Άγιος κι ο Πρόεδρος, εντιμότατα λαμόγια που κατασπαράζουν τα υπολείμματα μιας χώρας που ψυχορραγεί. Μοναδική του σύμμαχος η χυμώδης τηλεοπτική περσόνα και ερωμένη του υφυπουργού Οικονομικών Έλλη Καμπάνη που αλλάζει στρατόπεδο εν μία νυκτί με ένα και μόνο στόχο: ν’ αποδείξει πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό, σαν την ίδια.
Όσοι είναι λάτρεις του αστυνομικού πολιτικού μυθιστορήματος το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!
3/5☆☆☆

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου