RSS

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ ΞΕΝΙΚΟΥ
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Και ναι λοιπόν άλλο ένα βιβλιοταξίδι έφτασε στο τέλος του. ..Ένα βιβλίο που με τράβηξε πρώτα με το εξώφυλλό του και μετά με το οπισθόφυλλο του "Μικρή μου να θυμάσαι πάντα το μπάλωμα όταν γίνεται δεν ξεγίνεται κοίτα όμως, σαν καινούριο δείχνει.
Το μπάλωμα είναι τέχνη και τι ακριβώς σημαίνει μπάλωμα ;Και γιατί δεν αγοράζεις καινούριο ..Αφού έχετε παράδες ...."

Το αγάπησα ..αγάπησα την Νόρα η Ελεονώρα με τα πάθη της ,τα λάθη της, τις αδυναμίες της. Εξαιρετική γραφή ,εικόνες ,μυρωδιές μπροστά στα μάτια του αναγνώστη τόσο αληθινές
Ήθελα τόσο πολύ να ανακαλύψω τι ήταν τα μπαλώματα ...Ήταν οι επιλογές της ..τα μπαλώματα της ζωής της.
Το κάθε κεφάλαιο του βιβλίου αφορούσε μια επιλογή ένα μπάλωμα άλλοτε σκληρό, άλλοτε τρυφερό μου άρεσε πολύ που η κυρία Κουρτζή έδινε τίτλο σε κάθε κεφάλαιο ,κάθε φορά που τελείωνα ενα ανυπομονούσα για το επόμενο έλεγα με το νου μου "άραγε τι μπορεί να είναι το επόμενο μπάλωμα ..τι θα συμβεί ,περίμενα να δω τι θα ανακαλύψω κρυμμένη στην γωνία μου.
Μυτιλήνη 1800 η κυρία Κουρτζη έχει καταφέρει να εντάξει και την τουρκική διαλεκτό εξαιρετικά μέσα στο βιβλίο μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στην Τουρκοκρατούμενη Μυτιλήνη.
Η γραφή είναι βατή ,κατανοητή δεν μπερδεύει τον αναγνώστη αλλά τον παρακινεί να το διαβάσει ..να χαθεί στις σελίδες του.
Η υπόθεση είναι απρόβλεπτη εκεί που όλα βαίνουν καλά κάτι γίνεται και όλα αλλάζουν δεν θα αποκαλύψω όλα τα μυστικά του βιβλίου θα σας προσκαλέσω να το κάνετε μονοί σας...
Ειδικά το τέλος είναι απρόβλεπτο άραγε τι θέλει να μας δείξει η συγγραφέας..........
Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι στις σελίδες του συναντάμε ήθη και έθιμα της Τουρκοκρατούμενης Μυτιλήνης.
Είναι ένα μυθιστόρημα ρομαντικό, κοινωνικό, ιστορικό.....Μια περιπέτεια ...
Το αγάπησα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου