RSS

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Η Άμπερ,ξαπλωμένη σ ένα κρεβάτι νοσοκομείου γιατί βρίσκεται σε κώμα.Ο σύζυγος της δεν την αγαπά και μερικές φορές λέει ψέματα!
Δεν ήθελα σε ολο το βιβλίο,ύστερα από αυτήν τη σύσταση,να πιστέψω τίποτα απ όσα διάβαζα!Με πληροφορεί απ την αρχή ότι λέει ψέματα,άρα ήταν εύκολο για μένα, θεωρητικά πάντα,ν αναγνωρίσω τα ψέματα της!Πόσο γελαστηκα!
Κρατούσα στα χέρια μου ένα παιδικό παιχνίδι που είχε μπρος,πίσω,τώρα!Όποτε με "διέταζε",το πατούσα!Και βρισκόμουν από το τώρα στο τότε και στο πριν!
Η μόνη φωνή που μου μιλάει στο βιβλίο είναι δική της.Που είναι σε κώμα!!!Που μερικές φορές λέει ψέματα!!!Αλλά όχι πάντα!!!!Λοιπόν,δε θυμάται;;;;Ή εχει μπλοκάρει τη μνήμη της,την έχει υποβάλλει σε μία ανύπαρκτη βολική αμνησία;
Πολλές πληροφορίες στο κεφάλι της μαζεμένες,τις οποίες τις μεταβίβασε και μέσα στο δικό μου,με πολύ εύκολο τρόπο,βολεύοντας την όποια συνείδηση της, γιατί με προειδοποίησε:Μερικές φορές λέει ψέματα!!!
Ψάχνω μαζί της,μέσα από τα όνειρα της,ν ανακαλύψω πώς βρέθηκε σ εκείνο το κρεβάτι και ποιος φταίει για αυτό!
Συλλέγει πληροφορίες από τους επισκέπτες της,χωρίς βέβαια εκείνοι να το γνωρίζουν! Προσπαθώ να συνδέσω τις πληροφορίες αυτές με όσα εκείνη επικοινωνεί θαρρεις σ ένα άλλον σύμπαν,σε μία παράλληλη πραγματικότητα,κάτι το οποίο μας μπερδεύει και τις δύο,μας αναστατώνει και αναγκαστικά βιώνω την απόλυτη ρευστότητα σε όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται!
Συνεχώς αλλάζει "μορφές"Δεν ξέρω αν πρέπει να την συμπαθήσω ή να την στήσω απέναντι μου προσπαθώντας να εκμαιευσω την αλήθεια της!
Πρόκειται για έναν άνθρωπο με σύζυγο,χωρίς φίλους, κρυψίνους και αρκετούς ψυχαναγκασμούς που έχουν να κάνουν με το νούμερο τρία!
Όσο περνάει ο καιρός,μου επιτρέπει να διεισδύσω βαθύτερα μέσα της,για να αρχίσω με δειλά βηματακια ν ανακαλύψω κάποιες μικρές αλήθειες που θα με οδηγήσουν, παίρνοντας τον δρόμο της τελικής ευθείας,στο φινάλε της οριστικής αλήθειας!
Ένα ψυχολογικό θρίλερ,που συνδέει παρελθόν και παρόν με μία ψυχαναγκαστική διαταραχή της ηρωίδας!Οι υπόλοιποι χαρακτήρες με ιδιαίτερη περίπλοκη μορφη,γεμάτοι μυστικά,νοηματικές εκφράσεις,γυρίσματα πλατης και με καμία υποψία σκέψης να πλανάται στον αέρα!
Μια πρωτότυπη, καθηλωτικη ιστορια, με ένα φινάλε κινηματογραφικό και φυσικά ανατρεπτικό!Με ενθουσίασε στο έπακρο!
Γιατί η Άμπερ λέει μερικές φορές ψέματα στον εαυτό της και μόνο!!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου