RSS

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΘΑΛΑΣΣΣΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Δύο αδερφές, ή Παρασκευούλα και η Ελπιδα,από την ώρα που θυμούνται τον εαυτό τους,δεν νιώθουν την αδελφική αγάπη!Ο λόγος είναι η ζήλια της Ελπίδας για την αδερφή της!Η Παρασκευούλα,όμορφη σα ζωγραφιά, χαρούμενη και γελαστή σε αντίθεση με την αδερφή της που δεν ήξερε τι θα πει χαρά κι ευτυχία!!!
Η Σύμη,το νησί τους,θ αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν,λόγω του θανατικού που τους βρήκε και εξαιτιας της ιταλικής κατοχής!Η οικογένεια θα ξεσπιτωθει και η Κωνσταντινούπολη είναι αυτη που θ ανοιξει την αγκαλιά της και θα τους δεχτεί αδιαμαρτύρητα και φιλόξενα!
Η Παρασκευούλα ερωτεύεται τον Παύλο,όπως κι αυτός, και παντρευονται!Μετά το γάμο φεύγουν απο την Πόλη,και φεύγουν για την Αλεξάνδρεια,σε μία καινούργια πατρίδα!
Η Ελπίδα όμως ανακαλύπτει ότι είναι κι αυτή τρελά ερωτευμένη με τον γαμπρό της!Άραγε που θα οδηγήσει αυτή η αρρωστημένη αγάπη;
Τρελά,καταπιεσμένα συναισθήματα,πάθος,έρωτας ο μόνος δρόμος τους!Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες κι αρώματα απο την Σύμη,την Κωνσταντινούπολη,την Αλεξάνδρεια και την Ικαρία!Όλες αυτές οι χαμένες πατρίδες νοσταλγία και πόνο σπέρνουν μέσα στην καρδιά των ηρώων!
Οι ζωές τους μπλέκονται απρόσμενα και άραγε φταίει το γραμμένο;Η συγχώρεση θα καταφέρει να ρίξει τους τίτλους του τέλους ή η καταστροφή θα είναι η πληρωμή τους;
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο λύπη,ένταση,αγωνία,προδοσια, με όμορφη και κατανοητή γραφή,ευαίσθητη και τρυφερή!Με ροή που σε καθηλώνει και ζητάς απεγνωσμένα πια τη λύτρωση!Γελάς μαζί του,πονάς,,κλαις και ταξιδεύεις,διασχίζεις όλες εκείνες τις ορμητικες θαλασσες που σε κυνηγάνε! Αναρωτιέσαι συνέχεια πόσο ικανή είναι η συγγνώμη να απαλύνει τις ματωμένες καρδιές!
Ένα μυθιστόρημα λυρικό,ένα τραγουδιστο μοιρολόι, αφιερωμένο στις ανθρώπινες σχέσεις,στη φιλία,στην αγάπη,αλλά και στην οικογένεια!
Μια διαδρομή μπλεγμένη σαν μαγιάτικο ζωντανό, μυρωδάτο στεφάνι που αφήνει την τελευταία του πνοή μαραμένο και στεναχωρημένο,θέλοντας να ζήσει κι άλλο!
Ένα βιβλίο που με συγκίνησε βαθια και μου απέδειξε ότι το ήθος είναι το μεγαλύτερο προσόν του ανθρώπου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου