RSS

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Oι αληθινές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τους χαρακτήρες του American Horror Story

Τί είναι όμως το AHS;

Τι είναι αυτή η σειρά; Eίναι μια σειρά που αποτελείται από αυτοτελείς κύκλους επεισοδίων και κάθε κύκλος έχει και μια ιστορία με διαφορετικούς ηθοποιούς, σκηνικά, χαρακτήρες.Οι ιστορίες είναι creepy και βασίζονται στην ιστορία χαρακτήρων που υπήρξαν στα αλήθεια!
Πριν διαβάσεις τις ιστορίες μερικών από τους χαρακτήρες της κάθε σεζόν της σειράς, παρακολούθησε κάποια trailer της σειράς, μήπως και "ψηθείς" παραπάνω!

Σεζόν 1η: Ο θάνατος των νοσοκόμων και η υπόθεση του Richard Speck
Μια ιστορία που διαδραματίζεται στη πρώτη σεζόν αφορά τη δολοφονία νοσοκόμων στο Murder House. Τις νοσοκόμες υποδύονταν η Rosa Salazar και η Celia Finkelstein. Οι ρόλοι αυτοί δεν αναπαριστούσαν αληθινούς χαρακτήρες. Ήταν βασισμένοι στην αληθινή ιστορία του Richard Speck. Ο Richard ήταν ένας ψαράς από το Texas, όπου μπήκε σε έναν κοιτώνα με νοσοκόμες και τις βασάνισε, τις βίασε και εν τέλει τις σκότωσε και τις 8 κοπέλες σε μια νύχτα.
Το επεισόδιο της σειράς παρουσιάζει μια εκδοχή του παραπάνω εγκλήματος και δίνει μια υπόθεση για το πως μπορεί να εξελίχτηκε.



Madame Delphine LaLaurie
H Kathy Bates υποδύεται μια κοσμική στα 1800ς, την LaLaurie.
Όπως ανακαλύπτεις στη συνέχεια της σειράς η madame Delphine είχε βασανίσει και σκοτώσει πολλούς από τους υπηρέτες που είχε στο σπίτι της, στον θάλαμο του τρόμου, με αποτέλεσμα το σπίτι της να είναι στοιχειωμένο (και έτσι φημολογείται πως είναι ακόμα και σήμερα).



Coven: Papa Legba
Ο Coven (Lance Reddick) υποδύεται τον Papa Legba, χαρακτήρα αμφιλεγόμενος για το αν υπήρξε ποτέ ή όχι. Το όνομά του είναι ένας θρύλος στο voodoo και είναι ο ενδιάμεσος που ζει μαζί με ζωντανούς και παράλληλα έχει την ικανότητα να βλέπει και τους πεθαμένους. Ο Papa Legba είναι και καλός και κακός μαζί. Μπορεί να ελέγξει τους δυο κόσμους και αν ορίσει ποιος μπορεί να δει ποιον (νεκροί με ζωντανοί). Στη σειρά πάντως μπορούσε να καταδικάσει ποιος θα ζήσει την προσωπική του κόλαση.



Freak Show: Pepper και Schlitze Surtees
Ένας από τους κύριους χαρακτήρες του Freak Show, εμπνεύστηκε και βασίστηκε στην αληθινή ιστορία του Schlitze Surtees. Στην σειρά ήταν ο Pepper και η γυναίκα του η Salty. Ο Schlitzie είχε γίνει γνωστός για την ιδιομορφία που είχε το κεφάλι του αλλά και για το γεγονός ότι έπασχε από μια σπάνια διαταραχή και είχε την αντίληψη ενός τρίχρονου παιδιού. Δεν μπορούσε να μιλήσει κανονικά και συλλάβιζε. Μάλιστα έχει γίνει γνωστός από τη συμμετοχή στη ταινία Freaks το 1932.


Freak Show: Edward Mordrake
Ο Wes Bentley εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους επεισοδίων του Freak Show, στο επεισόδιο Halloween, ως Edward Mordrake, ενός άντρα που είχε διαβολικό πρόσωπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο Mordrake υπήρξε στα αλήθεια. Σύμφωνα με τα βιβλία είχε μια αλλόκοτη παραμόρφωση. Είχε ένα μικρό πρόσωπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο Mordrake αυτοκτόνησε στα 23 του χρόνια. Στη σειρά όμως έδειξε ότι διέπραττε φόνους όταν ήταν η γιορτή Halloween.

Freak Show: Dot και Bette Tattler και Violet και Daisy Hilton
Οι σιαμαίες Dot και Bette, βασίστηκαν στους αληθινούς χαρακτήρες της Violet και Daisy Hilton. Γεννήθηκαν στην Αγγλία το 1908. Οι δυο αδελφές έπαιζαν πετυχημένα ένα είδος θεατρικού το vaudeville δίπλα στον Charlie Chaplin. Αν και γνώρισαν μεγάλη επαγγελματική επιτυχία, η προσωπική τους ζωή είχε πάρει την κάτω βόλτα. Κατέληξαν να δουλεύουν σε μανάβικο. Η ζωή τους είναι και το θέμα του ντοκιμαντέρ ~> Bound by Flesh: The Story of Violet and Daisy Hilton.


Hotel: Aileen Wuornos
 Η βετεράνος των σειρών Lily Rabe, υποδύεται την Aileen Wuornos, την κατά συρροή δολοφόνο που έπαιξε (και πήρε Όσκαρ) το 2003 η Charlize Theron στην ταινία Monster. Η Wuornos ήταν μια ιερόδουλη που σκότωσε 7 άντρες, την περίοδο 1989-1990. Καταδικάστηκε σε θανατική ποινή το 2002. 


 Από Anna Kritsotaki

Πηγή : thedot.gr

1 σχόλια:

Φώτου Όλγα είπε...

Ευχαριστούμε πολύ Άννα!!

Δημοσίευση σχολίου