RSS

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

HALLOWEEN 2018


Όταν μια ταινία τρόμου όπως αυτή του Τζον Κάρπεντερ το 1978 παραμένει στην κορυφή των ταινιών αυτών, και μαζί της έχουν μεγαλώσει γενιές, όταν θελήσεις να ασχοληθείς μαζί της θα πρέπει να προσέξεις πολύ. Ο σκηνοθέτης  Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν δε θέλησε να κάνει ένα σίκουελ της ταινίας αλλά την συνέχεια της 40 χρόνια μετά.
Που βρίσκονται και τι κάνουν από το 1978 ως το 2018 ο δολοφόνος Μάικλ  Μάιερς  και η Λόρι Στρόυντ;  Ο Μάικλ είναι κλεισμένος σε ψυχιατρική φυλακή υψίστης ασφαλείας. Τον βλέπουμε  να μη μιλά, να μην αντιδρά σε κανένα ερέθισμα. Από την άλλη πλευρά η ηρωίδα της Τζέιμι Λι Κέρτις η Λόρι Στρόυντ ζει απομονωμένη σε ένα σπίτι που μοιάζει με φρούριο, έχοντας στη διάθεση της κάθε οπλικό σύστημα ασφαλείας που μπορεί να χρειαστεί. Περιμένει την ώρα και την στιγμή που ο Μάιερς θα αποδράσει για να τον αντιμετωπίσει.

Η νέα ταινία του Γκριν  ουσιαστικά είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο της πάλε ποτέ  screaming queen και γενικά σε όλες της ηρωίδες του τίτλου. Και  ο Μάιερς το απόλυτο κακό παραμένει ως έχει, γιατί αυτό πρεσβεύει.  Η Λόρι λοιπόν έχει πολλούς ρόλους στην προσωπικότητα της. Είναι μια γυναίκα που απομονώθηκε  γιατί αυτό ήθελε και συνάμα είναι κάτι σαν τον προστάτη στην πόλη της. Συνδέει έτσι τα  σαράντα αυτά χρόνια που πέρασαν από την πρώτη επαφή της με το κακό. Και γίνεται προστάτης δυο γενιών, μαθαίνοντας στις γυναίκες  να μη φοβούνται.

Με το μουσικό σκορ να σε παραλύει από την κλασική ταινία και την εξαίσια Τζέιμι καταφέρνει η ταινία να μας δώσει ότι ακριβώς περιμένουμε από μια ταινία τρόμου.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΕΣ.
 

Γράφει η Κατερίνα Κοφίνα

3 σχόλια:

Φώτου Όλγα είπε...

Καλή αρχή
Ευχαριστούμε Κατερίνα!

Φουτζοπούλου Αργυρώ είπε...

Τέλειααααα. Καλή αρχή Κατερίνα.

Βίκυ Τάσιου είπε...

Καλή αρχή Κατερινάκι μου

Δημοσίευση σχολίου