RSS

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΔΡΟΜΟ

Book review
Anna Kritsotaki
 
Τι μπορεί να πει κανείς για τον μάστορα του λόγου, τον Ιρλανδό συγγραφέα που γράφει σαν Αμερικάνος, τον John Connolly...Ένας ξεχωριστός συγγραφέας που καταφέρνει να συνδυάσει επάξια το αστυνομικό μυθιστόρημα με τον υπερφυσικό τρόμο.
Αυτό το βιβλίο είναι το τέταρτο της σειράς με ήρωα
τον Τσάρλι Πάρκερ και μετά το τέλος της ανάγνωσης του συνειδητοποιώ πως είναι καλύτερο να διαβαστούν τα βιβλία με την σειρά, καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές και άμεση σύνδεση μεταξύ των βιβλίων. Η περιπέτεια μας αυτή την φορά μας μεταφέρει στην Νότια Καρολίνα, όπου ένας νεαρός μαύρος κατηγορείται για τον βιασμό και φόνο μιας λευκής κοπέλας,γόνος ενός από τους ισχυρότερους και πλουσιότερους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Το θύμα με τον θύτη, φαίνεται να είχαν ερωτικές σχέσεις και το σκοτεινό παρελθόν των οικογενειών τους, συνδέεται από μια αιματηρή βεντέτα. Ο νεαρός άνδρας κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο και κανένας στην πόλη δεν θέλει να αγγίξει την συγκεκριμένη υπόθεση και να να τον βοηθήσει, εκτός από έναν επιφανή δικηγόρο και φίλο του Τσάρλι Πάρκερ. Ο δικηγόρος θα παρακαλέσει τον Πάρκερ να έρθει να ψάξει πιο βαθιά και να σκαλίσει την υπόθεση, γιατί είναι σίγουρος για την αθωότητα του νεαρού πελάτη του.
Κάτι που είναι αρκετά δύσκολο για τον Πάρκερ, μιας και προσπαθεί να ξαναφτιάξει την ζωή του,με την αγαπημένη του Ρέιτσελ, που περιμένει το πρώτο τους παιδί. Όμως ως γνωστόν, η περιέργεια σκότωσε την γατούλα και έτσι ο Πάρκερ θα μπλεχτεί ξανά σε μία ανατριχιαστική αναμέτρηση με επικίνδυνους και σατανικούς ανθρώπους...Για άλλη μια φορά δεν θα λείψουν οι πιστοί και "σκοτεινοί" σύντροφοι του Τσάρλι Πάρκερ, Λουίς και 'Ειντζελ.
Η πλοκή της υπόθεσης παραμένει για άλλη μια φορά δαιδαλώδης,γεμάτη δράση και αγωνία,πλέκοντας μια ανατριχιαστική και σκοτεινή ατμόσφαιρα. Ένα αστυνομικό θρίλερ που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα και είμαι σίγουρη πως θα αφήσει τους λάτρεις του είδους, απόλυτα ικανοποιημένους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου