RSS

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΠΛΟ

Book review
Maria Tsiakalou
 
Το «Σκοτεινό Πέπλο» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ευγενείς Άγριοι» του συγγραφέα Γιώργου Δάμτσιου, από τις εκδόσεις Bell. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Λούκα ο οποίος πάσχει από αμνησία.
Η ιστορία διαδραματίζεται κυρίως στη Θεσσαλονίκη.
Αρκετά χρήματα, ένα όπλο και ένα κωδικοποιημένο μήνυμα είναι ο,τι έχει στα χέρια του ο Λούκα, που δεν θυμάται τίποτα για τη ζωή του. Δεν ξέρει αν είναι ο καλός ή ο κακός της υπόθεσης, βλέπει παράξενα όνειρα, προχωράει στα τυφλά και έχει ως σύμμαχο το ένστικτό του. Στην πορεία γνωρίζει ανθρώπους πρόθυμους να τον βοηθήσουν να λύσει τον γρίφο που τον καταδιώκει. Ανήκουν όλοι στην ίδια πλευρά;
Διαβάζουμε για τρομοκράτες - μέλη οργάνωσης που πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, για χειραγώγηση μυαλού, για μεθοδευμένες επιθέσεις, για βόμβες και όπλα. Όμως υπάρχουν και οι τρυφερές σκηνές, η αγάπη του ήρωα για τη χέβι μέταλ μουσική και όλα αυτά διανθισμένα με έξυπνους διαλόγους. Το συνεχές και έντονο κυνηγητό κάνει την ιστορία συναρπαστική. Το βιβλίο έχει πολλά από τα συστατικά που χρειάζεται μια περιπέτεια για να υπάρχει δράση και αγωνιά στο μέγιστο.
Ο Γιώργος Δάμτσιος έχει γράψει βιβλία με διαφορετική θεματολογία μεταξύ τους. Αγγίζει πολλά είδη της λογοτεχνίας και αναλόγως μεταλλάσσεται και η γραφή του. Το «Σκοτεινό Πέπλο» είναι ένα βιβλίο γρήγορο, που διαβάζεται με μια ανάσα. Διαιρεμένο σε μικρά κεφάλαια για να κρατάει τον αναγνώστη σε ένταση και να μπορεί να το αφήσει από τα χέρια του.
Με την πρώτη ματιά λάτρεψα το εξώφυλλο. Καθηλώνει το βλέμμα και οξύνει την περιέργεια. Κάτι που μου αρέσει πολύ στο Γιώργο Δάμτσιο , είναι ότι εδώ αλλά και σε όλα του τα βιβλία, αναφέρεται με αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάουσα και σε ρόλο γκεστ σταρ, για άλλη μια φορά, η Δρύπη.
Μέσα από ανατροπές και δυσκολίες η ιστορία φτάνει στο τέλος της και ο αναγνώστης μένει με κάποιες εύλογες απορίες για τους ήρωες που συμμετέχουν στην ιστορία, οι οποίες πιστεύω πως θα απαντηθούν σε επόμενες περιπέτειες των Ευγενών Αγρίων. Οπότε περιμένουμε το επόμενο ταξίδι του Λούκα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου