RSS

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

BLOODY MARY - URBAN LEGEND

Bloody Mary
Σίγουρα ένας από τους πιο ανησυχητικούς αστικούς μύθους γύρω από το υπερφυσικό, η Bloody Mary έχει πολλές παραλλαγές, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν το κάλεσμα της λέγοντας το όνομα της 3-100 φορές μπροστά σε ένα καθρέφτη.
Συχνά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τα μεσάνυχτα, οι συμμετέχοντες σε αυτό το απόκοσμο «παιχνίδι» συνήθως τραγουδούν «Bloody Mary» 13 φορές, και τελικά το φάντασμα εμφανίζεται από πίσω τους και σε ορισμένες εκδοχές της ιστορίας, ή τους δολοφονεί βάναυσα ή τους τραβά μέσα στον καθρέφτη. Σε άλλες εκδοχές, επικαλούνται το φάντασμα της και ένα νεκρό πρόσωπο της επιλογής τους, με τους οποίους μπορούν να μιλήσουν μέχρι και 8 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.
Υπάρχουν διάφοροι μύθοι και ταινίες σχετικά με την Bloody Mary. Μερικοί από τους πιο γνωστούς μύθους είναι οι εξής:
Μύθος 1: Αυτός ο μύθος ισχυρίζεται ότι η Bloody Mary μπορεί να επικαλεσθεί φωνάζοντας "Bloody Mary" σε έναν καθρέφτη οπουδήποτε 3 με 13 φορές σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, που φωτίζεται μόνο από ένα κερί. Το μπάνιο είναι η πιο δημοφιλής τοποθεσία για να δοκιμάσουν το μύθο. Μόλις δοθεί ο επαρκής αριθμός των επικλήσεων , το πνεύμα θα εμφανιστεί στον καθρέφτη . Ο θάνατος θα ακολουθήσει. Άλλες παραλλαγές λένε ότι θα σε οδηγήσει στην παράνοια ή θα σας τραβήξει μέσα στον καθρέφτη.
Μύθος 2: Ο άλλος μύθος της Bloody Mary είναι πιο ιστορικός και στην πραγματικότητα βασίζεται σε ένα βαθμό αλήθειας. Η Queen Mary I της Αγγλίας γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, το 1516, ήταν η κόρη του βασιλιά Henry VIII, και η πρώτη από τις έξι συζύγους, ήταν η Αικατερίνη της Αραγονίας. 



Η Mary ήταν το μόνο παιδί από αυτήν την ένωση. Έγινε βασίλισσα της Αγγλίας από το 1553 μέχρι το θάνατό της το Νοέμβριο του 1558. Η Mary πάντα απέφευγε και δυσανασχετούσε για το χάσμα με την Ρώμη και το γεγονός ότι ο πατέρας της είχε κινηθεί προς την επακόλουθη εγκαθίδρυση της Αγγλικανικής Εκκλησίας (προτεσταντική). Ο θρύλος λέει ότι η Mary ήθελε να επαναφέρει την Αγγλία πίσω στο ρωμαϊκό καθολικισμό με κάθε μέσο. Η προσπάθεια αυτή έγινε με την βία, και εκατοντάδες των Προτεστάντες ηγέτες εκτελέστηκαν στην αιματηρή βασιλεία της Mary. Σύμφωνα με αυτό κέρδισε η βασίλισσα τον τίτλο της "Bloody Mary".
Μύθος 3: Το πραγματικό της όνομα ήταν Mary Worth ήταν κοκκινοκαστανομαλλα,με λευκό δέρμα και πολύ αδύνατη.Έζησε γύρω στα 100 χρόνια. Ήταν μάγισσα και μάλιστα αρκετά ισχυρή! Ασχολήθηκε με τη μαύρη μαγεία.Η ψυχή της μετά το θάνατό της δεν κατάφερε να βρει ποτέ ηρεμία μέχρι και σήμερα. Ο θάνατός της ήταν τραγικός και βίαιος αφού την εκτέλεσαν για αυτή την ενασχόληση της,όπως γινόταν σε εκείνες τις εποχές,χωρίς όμως να υπάρξουν αντιδράσεις.Δεν είναι γνωστό πότε γεννήθηκε και πότε πέθανε καθώς υπάρχουν πολλές εκδοχές γύρω από αυτόν τον μύθο. Η Mary στο ενεργητικό της έχει 5 χρόνια εκτελέσεις αθώων στη φωτιά για να προστατέψει και να υπερασπιστεί την αίρεση της.Παρά τις προσπάθειές της δε μπορούσε να κρατήσει παιδί στη κοιλιά της λόγω της μαύρης μαγείας. Είχε 3 αποβολές αλλά και 2 εγκυμοσύνες-φάντασμα.



To Παιχνίδι του καθρέφτη!
Το παιχνίδι ξεκίνησε από το 1978 και από τότε έχουν βγει πολλές παραλλαγές στον τρόπο επίκλησης του ονόματός της.Κυρίως όμως γίνεται μπροστά από καθρέφτη με αναμμένα κεριά στις 00:00 και γράφοντας το όνομά της με κόκκινο κραγιόν πάνω στον καθρέφτη λέγοντας:
"Σου έκλεψα το μωρό Bloody Mary"
"Σου σκότωσα το μωρό Bloody Mary"
"Πιστεύω στη Bloody Mary"
"Βloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary" ή το λες 12,13 ή 17 φορές
Μπορεί ακόμα να το κάνει αν γυρίσει γύρω από τον εαυτό του 100 φορές.
Να σβήσει το κερί και να επικαλεστεί το όνομά της μέσα στο σκοτάδι.

Τα αποτελέσματα του παιχνιδιού, αν καταφέρουμε να την καλέσουμε επιτυχώς, ποικίλουν από γρατσουνιές και νυχιές σε ολόκληρο το σώμα ως το βγάλσιμο των ματιών, ή σε ακραίες περιπτώσεις μέχρι και τον θάνατο από την επίθεση της ίδιας της μάγισσας. Μπορεί ακόμα να δούμε και το φρικτό πρόσωπό της, που άλλοι λένε ότι είναι παραμορφωμένο από την σκοτεινή της δύναμη και άλλοι ότι ήταν έτσι εκ γενετής και κάποιοι λένε ότι όταν ήταν ακόμα ζωντανή, της έκαναν μία πλάκα που τελικά πήγε στραβά και πέθανε. Είναι πολύ πιθανό να εξαφανιστεί από το μπάνιο και να βρεθεί οπουδήποτε. Πιο συχνά εμφανίζεται σε σχολικές τουαλέτες. Όπως και να έχει είναι ένα αρκετά επικίνδυνο παιχνίδι που θα πρέπει να το αποφεύγουμε!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου