RSS

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΑΛΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ

Book review
Maria Kesioglou
 
Άλικες σιωπές, πολλές, μεγάλες, με διαφορετικές αποχρώσεις για κάθε στιγμή της ζωής της Ηλέκτρας !
Ένα μυθιστόρημα ιστορικό που η ιστορία με την μυθοπλασία μπερδεύονται τόσο αριστοτεχνικά που σταματάς να σκέπτεσαι τι είναι πραγματικό και τι όχι . Όλα μοιάζουν πραγματικά και συ ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας να παλεύεις μαζί με τους ήρωες και να αναρωτιέσαι.

"Πως ο άνθρωπος για το καλό της ανθρωπότητας γίνεται κτήνος;"
"Το κακό υπάρχει μέσα μας η το βάζουμε εμείς στην ζωή μας;"
"Πότε και πως αλλάζουν οι άνθρωποι;"
Ένα βιβλίο τόσο σκληρό όσο σκληρή είναι και η εποχή που περιγράφει.
Ηλέκτρα , Δημήτρης, Ισίδωρος, Τάσος , Ορέστης , Κατερίνα , Χαρίλαος , Αναστασία , Αλκμήνης , Θανάσης οι ήρωες του βιβλίου που συνθέτουν το γαϊτανάκι της ιστορίας προσφέροντας την δίκη τους απόχρωση ο καθένας . Είναι τόσο άρτια πλασμένοι που τους συμπαθείς , τους μισείς, τους συμπόνιας , τους θαυμάζεις...
Ένα βιβλίο που οι λέξεις γίνονται εικόνες και λέξη τη λέξη , εικόνα την εικόνα εξελίσσεται μπροστά σου μια κινηματογραφική ταινία.
Είναι στιγμές που το βιβλίο είναι τόσο σκοτεινό και σε τραβάει ,σε τυλίγει τόσο βαθιά στο σκοτάδι που προσπαθείς να βγεις από εκεί πείθοντας τον εαυτό σου πως είναι απλά μια ιστορία άλλα δεν μπορείς !!! Γιατί ξέρεις πως είναι η ιστορία κάποιου, ίσως όχι του Δημήτρη και της Ηλέκτρας αλλά σίγουρα κάποιου που έζησε έτσι γιατί η εποχή είναι αληθινή!!!
Η συγγραφέας όμως μέσα σε όλο αυτό το σκοτεινό τυφώνα καταφέρνει το ακατόρθωτο : να φέρει ελπίδα !!!
Μια μικρή , άχνη , αλλά ολόλαμπρη ελπίδα που μας θυμίζει ότι όσο πιο πυκνό είναι το σκοτάδι τόσο πιο φωτεινή είναι η αχτίδα που έρχεται ...
Η ελπίδα είναι εκεί...απλά θέλει αρετή και τόλμη για να την κατακτήσεις!!!
Ένα εξαιρετικό βιβλίο που αξίζει να το κάνετε δώρο στον εαυτό σας!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου