RSS

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Σε ένα αμερικανικό προάστιο,όμορφο,γεμάτο δεντρα, υποχρεούνται να ζήσουν πια η Μέγκ και η αδερφή της η Σούζαν,ύστερα από το θάνατο των γονιών τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα!
Η Ρουθ,η μόνη συγγενής,τις αναλαμβάνει!
Εκείνο το καλοκαίρι,μία παρέα εφήβων παιδιών,ανάμεσά τους και οι γιοι της Ρουθ,κάτω από τις οδηγίες της, βασανίζουν μέχρι θανάτου την Μέγκ!

Την ιστορία αυτή,που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, μας την διηγείται ένα μέλος της παρέας,ο Ντέιβιντ,φίλος των παιδιών της Ρουθ,αλλά και γείτονας τους!
Ξεκινάει ο βασανισμός της με λεκτικές επιθέσεις και ενώ μεγαλώνει η ένταση της βιαιότητας,καταλήγει στο υπόγειο,όπου εκεί θ αντιμετωπίσει τη σκληρότητα όλης της οικογένειας και οχι μόνο!
Μια θλιβερή και βρώμικη γυναίκα,ένας άνθρωπος γεμάτος φρικαλεότητες,ένα μυαλό άρρωστο,μολυσμενο,γεμάτο τρέλα!Αυτή ήταν η Ρουθ;ή κρυβόταν πίσω από μία μάσκα που σκίστηκε και βγήκε μπροστά το σιχαμερό πρόσωπο της;
Έντονη παρουσία,γεμάτη μυρωδιά καπνού από το μόνιμα κολλημένο τσιγάρο στα χείλη της!Μεγαλώνει τα παιδιά της,φυτεύοντας μέσα τους τη δική της παραφροσύνη!
Εξαγριωθηκα από τη καθοδήγηση ανηλίκων παιδιών,μετατρέποντας τους σε άδεια κουφάρια απο ψυχη, παραγεμισμένα ομως με δηλητήριο!
Ένα σκληρό βιβλίο γεμάτο σαδισμό, ψυχασθενεια και βαναυσότητα!Ένα σοκαριστικό μυθιστόρημα που καταστρέφει την πίστη του ανθρώπου ως προς τον άνθρωπο!Γι ακόμη μία φορά,καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος που ζούμε δεν είναι αγγελικά πλασμένος!
Μια στυγνή δολοφονία που η κοινωνία,με τη μορφή του Ντέιβιντ,το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει ενοχές και να υποφέρει από αυτές!Μία κοινωνία,που επιλεκτικά,γυρίζει το κεφάλι της αλλού, δείχνοντας μία εμμονη αποφυγής, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά!Μία κοινωνία,που για ακόμη μία φορά,δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων,πάρα μόνο τσαλαπατησε ντροπή και συνείδηση, δικαιολογώντας τη φρικιαστική αυτή στάση ως αποτυχια,ύστερα από τριάντα χρόνια μιας αποτυχημένης ζωής!
Ένας εφιάλτης,που έχει υλική υπόσταση,νοητικά άρρωστος και διεστραμμένος σε τέτοιο βαθμό που ένιωσα κι εγώ βρώμικη!
Η γραφή του συγγραφέα ωμή,ρεαλιστική,με υπέροχους η διαλόγους και καταπληκτικές ατάκες!!! Και η αλήθεια είναι πως πέτυχε το στόχο του, που ήταν να έχει την απόλυτη προσοχή μου με όλους τους τρόπους!!!!
Καταιγιστικός!!!!!
Ήρθε λοιπόν,η ώραπου πρέπει να ρωτήσω τον εαυτό μου:
Τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση του Ντέιβιντ;
Θα απαντήσω κρυφά,θα συνομιλήσω με μένα,και, ποιος ξέρει;;;;Ίσως πω την αλήθεια!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου