RSS

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η ΘΥΣΙΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ

POPPY SYRIANOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Καθηλωτικό...και ανυπομονώ να διαβάσω και την συνέχεια καθώς αυτό είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας.
Χάνδακας – Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη – Ρέθυμνο – Χάνδακας. Σε αυτά τα μέρη μας ταξιδεύει η συγγραφέας πλεκοντας τα ιστορικά γεγονότα της περιοδου 1550-1570 του 16ου αιώνα με την μυθοπλασία και συνθέτει μια υπέροχη νότα εποχής.

Αρχικά βρισκόμαστε στην Ενετοκρατουμενη Κρήτη μας, Χανδακα και Ρέθυμνο και ύστερα στην Κωνσταντινούπολη, Ανδριανούπολη την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τον σουλτάνο Σουλεϊμαν.
Η Ρούσσα, μια όμορφη αρχοντοπούλα της Κρήτης, εκτοπίζεται από τους Ενετούς, όταν ο πατέρας της αρνείται να υποταχτεί στην εξουσία τους και επαναστατεί. Η γαλέρα που τη μεταφέρει στην εξορία πέφτει στα χέρια Οθωμανών κουρσάρων και μαζί με άλλες γυναίκες οδηγείται στο σκλαβοπάζαρο της Κωνσταντινούπολης. Αγοράζεται σαν δούλα σ’ ένα καραβανσαράι της Αδριανούπολης, όπου οι συνθήκες διαβίωσής της είναι δραματικές. Ένα βήμα πριν τον θάνατο τη σώζει ένας όμορφος Θρακιώτης, ο Σεκίρ, και ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι φλογερός.
Ένα βιβλίο γεμάτο δράση, περιπέτεια, έρωτα, προδοσία,συγκίνηση και θυσία. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα πρωτότυπο, διαφορετικό από 'ότι έχω διαβάσει έως τώρα. Ανυπομονώ για την συνέχεια...
5/5
☆☆☆☆☆

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου