RSS

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Από μικρή είχε ένα όνειρο,να δείξει την αγάπη της και το ταλέντο της για τη μόδα.Και η αρχή έγινε,άφησε πίσω ότι την πονούσε και ξεκίνησε μαζί με τη σχολή μόδας και μία νέα ζωή!
Ο Δημήτρης και ο Άγγελος θα βρεθούν στο δρόμο της,ο πρωτος σαν εραστής και ο δεύτερος σαν φίλος.

Φοιτητής στην ίδια σχολή στο τμήμα της μουσικής,ο Δημήτρης!Ένας εκκεντρικός ροκάς, εγωκεντρικός και εγωιστής παράλληλα, όμορφος και ωραιοπαθης,τη διεκδίκησε από την πρώτη μέρα που την είδε!
Ο Άγγελος,φοιτητής στην Μαδρίτη, στον τομέα της μουσικής κι αυτός,την κέρδισε ως κολλητή!Δύσκολα μεν, αλλά τα κατάφερε!Ένας χαρακτήρας τελείως διαφορετικός από του Δημήτρη,,συζητήσιμος και επικοινωνιακός,αλλά τρομερά ανώριμος!
Και οι δύο αυτοί άντρες,βρήκαν στο πρόσωπο της Άντας αυτό που ζητούσαν,ο ένας τον έρωτα και την αφοσίωση και ο άλλος τη σπάνια και καθαρή φιλία,μέσα από μία γυναίκα!
Βρίσκονται και οι δυο στη ζωή της και προσπαθούν,ο καθένας από την πλευρά του,να βγει κερδισμένος,κάτι που τελικά δεν είναι εύκολο!
Με τον Δημήτρη ζει έναν έρωτα τρελό και παθιασμένο, ανεβαίνουν στην επιφάνεια μνήμες και συναισθήματα καλά κρυμμένα και κλειδωμένα, με πεταμένο το κλειδί!Αγωνίζεται να κατακτήσει όχι μόνο το σώμα της αλλά και την ψυχή της!Η Άντα κρατάει κλεισμένο το παρελθόν της μη θέλοντας κι η ίδια να το θυμάται.Ο έρωτας όμως της ζητάει την αλήθεια της!Ο Δημήτρης καταφέρνει και σπάει το τείχος της σιωπής της ,με αποτέλεσμα να φανερωθούν πρόσωπα και καταστάσεις που σηματοδότησαν αρνητικα τη ζωή της!
Με τον Άγγελο καταφερνουν και διατηρούν από μακριά τη φιλία τους κάτι που είναι δύσκολο όταν επιστρέφει στην Ελλάδα.Η σχέση τους μπήκε σε άλλη τροχιά και η Άντα κατάφερε με τις συμβουλές της και τη συμβολή της να τον ωριμάσει πολύ γρήγορα.
Και οι τρεις μπλέκονται σ ένα παρόν,που αποδεικνύεται ότι ο καθένας είχε το ρόλο του στο παρελθόν της Άντας!
Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη,έρωτα και σεξ!
Η αφήγηση γίνεται από τον κάθε έναν χωριστά, δίνοντας μας έτσι την δυνατότητα να εισχωρήσουμε στην καρδιά και στο μυαλό τους, προσπαθώντας να αναλύσουμε τις κινήσεις τους.
Ένα βιβλίο καταιγιστικό,ωμο,με ζωντανή και ρεαλιστική γραφή που ανήκει στην ερωτικη-αισθησιακη λογοτεχνία,αλλά παράλληλα και ένα βιβλίο που μας ομολογεί ολοκάθαρα πως η αληθινή αγάπη μπορεί να μας μεταμορφώσει όλους!
Φέρνει στο μυαλό,όνειρα και προβληματισμούς της νεαρής ηλικίας,καθόλου άγνωστες πτυχές για τους μεγαλύτερους.Μας ομολογει ξεκάθαρα πως τα όρια που τοποθετουμε,μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να τα πάρουμε πίσω!
Μια ματιά κρυφή,ένα βλέμμα ζωντανό,γεμάτο προσδοκία,ένα κρυφό άγγιγμα ή χάδι,είναι αρκετά για να διαπιστώσουμε την αλλαγή στον αγαπημένο μας ή και ακόμα σε μας τους ίδιους,άσχετα αν δεν παραδεχομαστε την αλήθεια!
Μαθαίνουμε για ακόμη μία φορά πως η ζωή επεμβαίνει όταν το κρίνει αυτή απαραίτητο κι ότι τίποτα δε γίνεται τυχαία!
Αυτό που θαύμασα και απόλαυσα σ αυτή την μυθιστορία είναι η απόλυτη μορφή της αγάπης και του έρωτα,γιατί παρά το νεαρό της ηλικίας των ηρώων,η καρδιά τους και το σώμα τους ήταν απόλυτα συγχρονισμένα και εναρμονισμένα!Το ζητούμενο όλων των ερωτευμένων!!!
Ζούσαν την κάθε μικρή στιγμουλα, σαν να μην υπήρχε αυριο μέσα από τον έρωτα!
Διεκδικησαν,δακρυσαν,πόνεσαν,πολέμησαν και τα βάλανε με όλους αλλά και με τον εαυτό τους!
Όλα αυτά έγιναν στο όνομά της αγάπης,γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Η ζωή κυλά και φεύγει μαζί με τους ανθρώπους αν δεν ζωγραφισουμε εμείς το στοπ !Κι αυτά τα παιδιά ακούγοντας την ψυχή τους,κράτησαν πλάι τους ότι αγαπούσαν!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου