RSS

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΓΩΝΙΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Η Κάθυ,μία κοπέλα νέα και όμορφη, ερωτεύεται τον Λη και ζει μαζί του έναν έρωτα μαύρο,σκοτεινό,έναν έρωτα που της πήρε όλο της το είναι , κυριολεκτικά!
Ο Λη την ερωτεύεται κι αυτός με πάθος!Ζουν έναν έρωτα γεμάτο στοργή και φροντίδα από την πλευρά του,όμως όσο περνάει ο καιρός ο κλοιός σφίγγει και σφίγγει επικίνδυνα γύρω από τον λαιμό της Καθυ!

Ένας όμορφος άντρας,γοητευτικός, με υπέροχα γαλάζια μάτια,απ αυτά που βυθίζεσαι μέσα τους!Οι φίλες της τον λατρεύουν,κέρδισε τις καρδιές τους απ την πρώτη φορα.Καμιά όμως δεν είδε πιο βαθιά μέσα στα υπέροχα γαλανά του μάτια,καμιά δεν κατάλαβε την αλήθεια,καμιά δεν άκουσε την Καθυ,που απεγνωσμένα ζητούσε τη βοήθεια τους,με αποτέλεσμα να είναι μόνη της σ όλη αυτήν την φρίκη που βιώνει!
Η Καθυ έχει πέσει θύμα κακοποίησης.Εξιστορει με κάθε λεπτομέρεια τι πέρασε στα χέρια του κάθε ώρα και στιγμή πριν τέσσερα χρόνια.Αυτη η αφήγηση γίνεται σταδιακά,αφού ανάμεσα στο πριν, παρεμβάλλεται η επόμενη μέρα, φτάνοντας στο σήμερα!
Περιγράφει την τραγωδία της με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, δημιουργώντας μου την επιθυμία να θέλω να την σώσω,κάτι που είναι αδύνατο φυσικά!Κλεισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι βιώνει τον βιασμό του σώματος και της ψυχής της, κακοποιείται σε τόσο άσχημο βαθμό,που παρακαλα να την γλιτώσει ο θάνατος!
Την έχει οδηγήσει στην πιο σκοτεινή γωνιά του εαυτού της.Παλευει με νύχια και με δόντια για να ξεφύγει, αλλά τελικά παραδίνεται στο έλεος του.
Η επόμενη μέρα την βρίσκει,ύστερα από διάφορες περιπέτειες που είχε με την υγεία της,να ζει πλέον μονη σε άλλη πόλη,κι ο πανικός να έχει γίνει ο μόνιμος σύντροφος της!Μου έδωσε στην αρχή την αίσθηση ότι πρόκειται για μία γυναίκα που είναι γεμάτη με ψυχαναγκαστικες διαταραχές.Οταν αρχίζει και διαλύεται η ομίχλη και ξεδιπλώνεται σιγά σιγά η αλήθεια,αισθάνθηκα άσχημα για τους οποίους αρνητικους χαρακτηρισμούς έκανα για το πρόσωπό της!
Πρόκειται για μία γυναίκα νέα,με καλή δουλειά,με τις παρέες της,κοινωνική κι ευχάριστη.Κι όμως, πιστεύοντας στον αληθινό έρωτα,πέφτει στην παγίδα που της στήνει αυτός ο όμορφος και γοητευτικός άντρας,που δεν χάνει ευκαιρία να της δείχνει την αγάπη του,την στοργή του και το νοιαξιμο του στην αρχή της σχέσης!
Πόσο δυνατό βιβλίο!!!!!!Δράση,αγωνία, κινηματογραφικές εικόνες,μετάβαση στους χώρους που ζει και κινείται η Καθυ με απόλυτα ευκολία!Φοβηθηκα και ετρεμα για το επόμενο λεπτό της.Γυριζα και κοιτουσα πισω από την πλάτη μου, νομίζοντας ότι θα αντικρύσω τον Λη.
Ένα μυθιστόρημα που με τάραξε και μου μετέδωσε ακριβώς τα συναισθήματα μία κακοποιημένης γυναίκας έτοιμη να πεθάνει!Μου κοπηκε η ανάσα,ανεβηκαν οι παλμοί μου από την αγωνία και την φρίκη που βιωσα μαζί της,κάθε φορά που ξεκλείδωνε την πόρτα του σπιτιού της.Δεν μπορουσα να διανοηθω τι θα έβλεπα μαζί της κάθε φορά!
Στο σήμερα,ο Στιούαρτ,ο ένοικος του πάνω ορόφου από το σπίτι της,την βοηθά έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία και προσπαθεί να την απεγκλωβίσει από τον τρόμο και τον πανικό!Την ερωτεύεται καταλαβαίνοντας και διακρίνοντας ότι είναι μία γυναίκα​ που βιώνει ένα μετατραυματικο στρες.Της ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του αλλά και της καρδιάς του,όμως η Καθυ είναι πια μία άλλη.Έχει χάσει τον πραγματικό και αληθινό εαυτό της,έχει γίνει ένα ανθρώπινο ον γεμάτο φόβο,δάκρυα και πανικο και έχει χάσει την εμπιστοσύνη προς όλους και ως προς τον εαυτό της!
Ένα καταπληκτικό βιβλίο που με καθήλωσε!!!!!!Γνώρισα τον εγωισμό,τη βία και την απόλυτη κυριαρχία ενός αρρωστου μυαλού μέσα σ έναν απλό και καθημερινό άνθρωπο! Συνειδητοποίησα για ακόμη μία φορά ότι η ομορφιά σε ξεγελά κι ότι πολλές φορές καλύπτει όλη την κακία της ψυχής με πετυχημένο τρόπο.!
Κατάλαβα αρκετά την φοβισμένη σκέψη όλων αυτών των κακοποιημένων γυναικών,διέκρινα τη χαμηλή αυτοπεποίθηση που αποκτούν ύστερα από τέτοιες φρικιαστικές συμπεριφορές και δικαιολόγησα την ατολμία τους να ξεφύγουν!!
Συγκλονίστηκα!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου