RSS

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ

GIOTA KOUTSIANA
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Δαμασκός, αρχές της δεκαετίας του ’80. Ένας Αμερικανός κατάσκοπος χωρίς όνομα αφήνει το νεογέννητο παιδί του αβοήθητο στην αβέβαιη μοίρα του... Τριάντα χρόνια μετά, μια νεαρή Σουηδέζα, η Κλάρα Βαλντέν, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, και ο πρώην σύντροφός της Μαχμούντ Σαμμός βρίσκονται αντιμέτωποι με ευαίσθητα δεδομένα, για την απόκρυψη των οποίων κάποιοι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν.
Στην άλλη άκρη του κόσμου, ένας παλιός κατάσκοπος που κρύβεται από το παρελθόν του και σήμερα ζει μόνο για να κολυμπάει στην τοπική πισίνα μαθαίνει ότι η κόρη του έχει παρασυρθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό στην Ευρώπη. Μόνο ο «Κολυμβητής» μπορεί να τη σώσει. Όμως ο χρόνος λιγοστεύει... Τα πολλά νήματα μιας ιστορίας που ξεκινάει από πολύ μακριά θα ενωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα χωριό στο αγριεμένο σουηδικό αρχιπέλαγος.
«Ο Κολυμβητής» είναι ένα εξαιρετικό θρίλερ κατασκοπείας, ένα πραγματικό παζλ, που χτίστηκε αρχικά με θραύσματα των ιστοριών των κατασκόπων και καλυμμένων επιχειρήσεων, εξερευνώντας τις επιπτώσεις των μυστικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών κατασκοπείας και ιδιωτικών εταιριών που εμπλέκονται στην κρατική τρομοκρατία, με τη συμμετοχή πολλών «αθώων» χαρακτήρων σε μια αβάσταχτη αγωνία που μας κρατάει από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η πλοκή είναι δυνατή, οι χαρακτήρες είναι πολύ ανθρώπινοι και μας κάνει να σκεφτούμε ότι ίσως υπάρχουν πραγματικές καταστάσεις που δεν είναι τόσο διαφορετικές από αυτές που περιγράφονται.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου