RSS

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΚΡΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΚΡΙΤΙΚΗ

GIOTA KOUTSIANA
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Η Άλμα έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Σκοπεύει κάποια μέρα να γίνει μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, εφάμιλλη της Φρίντα Κάλο, να διασχίσει τις θάλασσες σαν άλλος Χριστόφορος Κολόμβος, να εξιχνιάσει την υπόθεση της παράξενης εξαφάνισης μιας πλούσιας ηλικιωμένης σαν άλλη Μις Μαρμπλ, να ερωτευτεί σαν ηρωίδα της Τζέιν Όστεν, να επιστρέψει στο σπίτι της στη Βαρκελώνη με θέα τη Σαγράδα Φαμίλια, μα, πάνω απ’ όλα, ονειρεύεται τη μέρα που θ’ ανοίξει την πόρτα και θα ξαναβγεί στους δρόμους.
Γιατί η Άλμα παραμένει από δική της επιλογή εφτά χρόνια κλεισμένη στο σπίτι, λόγω ενός ιδιόρρυθμου χαρακτηριστικού ή κατάρας ας πούμε, που επικρατεί στην οικογένειά της.
Ο παραλογισμός επικρατεί σε ισορροπία με τη λογική, όπως και ο συνδυασμός του ιδιαίτερα έντονου κωμικού στοιχείου με το μυστήριο. Η ηρωίδα είναι αρκούντως συμπαθής και αρκούντως τρελή, οι υπόλοιποι χαρακτήρες πιο απολαυστικοί από ποτέ και η πλοκή ενδιαφέρουσα, αλλά χωρίς να κλέβει από το κύριο ατού του βιβλίου, που είναι το κωμικό στοιχείο . Ευφυέστατο, διασκεδαστικό με έξυπνους διαλόγους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου