RSS

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Ένα βιβλίο σκληρό,στενάχωρο,γεμάτο ανατροπές και συγκλονιστικες περιγραφές.
Η Έρη και Χλόη,δύο δίδυμες αδερφές, μεγαλώνουν με την μητέρα τους,έχοντας χάσει τον πατέρα τους από την επάρατη νόσο.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και η Χλόη βρίσκεται στην ίδια θέση,του πατέρα της,σε πολύ νεαρή όμως ηλικία.

Τότε όλα παίρνουν την κάτω βόλτα,όλα ανατρέπονται.Μυστικα,έγκλημα,πονος, δάκρυα,έρωτας,όλα δεμένα μεταξύ τους με μία αόρατη κλωστή, πολύ ισχυρή.
Η Έρη,δέσμια του όρκου της προς την αδερφή της,καταδικάζει τον εαυτό της να υποφέρει από το βαρύ φορτίο που κλήθηκε να κουβαλήσει.
Έντονες σκηνές, μελαγχολικές,γεμάτες αδικία,πόνο και δάκρυα.Ενα κακό χέρι κινεί τα νήματα,η δύναμη της έχει εξαφανιστεί,τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
Η ελευθερία πολύτιμη, στέκεται στην άκρη περιμένοντας να την λυτρώσει.
Ώσπου,ο γέροντας Συμεών,λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, έρχεται αντιμέτωπος με θεό κι ανθρώπους!Αγάπη και αλήθεια ενώνουν τα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν την κακία και το ψέμα.Διλημματα κι απορίες, περνώντας ο καιρός,ζητάνε απαντήσεις.
Δύο ζωές δεμένες για πάντα! Όνειρα που χάνονται,ελπίδες που εξαφανίζονται και εξανεμίζονται στην πρωινή ομίχλη.
Βία και κακοποίηση γίνονται καθημερινότητα για την Έρη, προκειμένου να μην παραβεί τον όρκο της.
Λάθος κατάστασεις,λάθος στιγμές,ολα συνομωτουν εις βάρος της.Αρρωστημενες ώρες που δυστυχώς δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει!
Εντύπωση μου έκανε,η στάση της μητέρας των κοριτσιών!Μία συμπεριφορά που πραγματικά με ξένισε,μου δημιούργησε δυσφορία.Απομακρυνθηκε από την κόρη της με μεγάλη ευκολία, δίχως να την ακούσει έστω και μία φορά.
Ευκολοδιαβαστο,με απλή γραφή,σε καλεί να πάρεις μέρος με δύσκολη ανάσα!Χαρακτήρες μελοδραματικοί εξαιτιας των γεγονότων,ανίδεοι της αλήθειας, τρυφεροί σε καποια σημεία, αλλά απόμακροι σε κάποια άλλα.
Ένα φινάλε αναμενόμενο,με την αλήθεια να
πρωταγωνιστει,ύστερα από την δυσάρεστη περιπλάνηση της!Όλοι και όλα μπαίνουν στη θέση τους και παίρνουν αυτό που τους αξίζει.!
Την δικαίωση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου