RSS

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Βίκυ Τάσιου
Book review

Ένα νοερό ταξίδι στην υπέροχη Κένυα μόλις τελείωσε και ακόμα είμαι συγκλονισμένη από τα συναισθήματα που ένιωσα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο.
Η συγγραφέας θέλοντας να μεταφέρει την προσωπική της ιστορία αλλά ταυτόχρονα και την προσωπική της τραγωδία μας γέμισε πλούσιες εικόνες αλλά ταυτόχρονα και έντονα συναισθήματα για την αγάπη, την απώλεια αλλά και τη δύναμη να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.


Το βιβλίο αναφέρεται στην αληθινή ιστορία της Κούκι Γκάλμαν, μιας λευκής Ευρωπαίας μεγαλοαστής που εγκαταλείπει την πολιτισμένη Ευρώπη, για να ακολουθήσει το δεύτερο σύζυγό της στο ράντσο του στην Κένυα. Παρόλο που οι άγριες συνθήκες της πρωτόγονης χώρας κόστισαν στην οικογένειά της μεγάλες απώλειες, η ίδια βρήκε στην απεραντοσύνη της καινούριας απολίτιστης πατρίδας της την ηρεμία και το μήνυμα της ζωής, που της είχε στερήσει ο δυτικός κόσμος.
Ένα υπέροχο βιβλίο και άκρως συγκινητικό όπου η μαγεία και η άγρια η ομορφιά της Κένυας περνάει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια μας.
Η συγγραφέας σε μία κατάθεση ψυχής χωρίς φραγμούς μεταφέρει νοερά τον αναγνώστη στην υπέροχη Κένυα και του διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της.
Ένα αλησμόνητο ταξίδι στη μαγευτική Αφρική.
Μία ιστορία σπάνιας έμπνευσης .

Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, τόλμησε αγωνίστηκε ,δοκιμάστηκε , αγάπησε αλλά ταυτόχρονα βίωσε τον πόνο και την απώλεια σε όλο της το μεγαλείο.
Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από αγάπη για την οικογένειά της αλλά και για την Αφρική που τόσο αγάπησε έστω και αν της στέρησε αγαπημένα της πρόσωπα.
Από τις τραγωδίες μέχρι και την ψυχική της ανάταση και ανάσταση.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του συζύγου της και του γιου της και από ότι μπορείτε να καταλάβετε θα χρειαστείτε πάρα πολλά χαρτομάντηλα κατά την ανάγνωση του.
Είναι γραμμένο με τρόπο σχεδόν λυρικό και οι πανέμορφες εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια μας αιχμαλωτίζουν την ομορφιά της Κένυας.
Το ζωικό της βασίλειο σε όλο του το μεγαλείο.
Τις άγριες φυλές.
Η συγγραφέας του βιβλίου έχει βραβευτεί για την προσφορά της και για τον αγώνα της για την επιβίωση των μαύρων ρινόκερων της Κένυας και για τις έρευνές της σχετικά με την προστασία της φύσης της περιοχής.

Μέσα από αυτό το μυθιστόρημα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε την όμορφη αυτή Ήπειρο , τα παράξενα πλάσματα της, τα μυστήρια της και τα πάθη της.
Συγκλονιστική στιγμή του βιβλίου ο θάνατος του άντρα της και του γιου της όταν η συγγραφέας περιγράφει τα συναισθήματα της.
Εκεί πραγματικά ο αναγνώστης λυγίζει από το δράμα, από τη θλίψη και το θρήνο.
Όμως αυτό δεν είναι ένα βιβλίο για την θλίψη το θάνατο και την απώλεια.
Είναι ένα βιβλίο για την Ανάσταση της ψυχής.
Για τη δύναμη που κουβαλάμε μέσα μας.
Υπάρχει κάτι θετικό στις τραγωδίες.
Κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να πας πιο κάτω από εκεί που ήδη βρίσκεσαι και έχεις μόνο δύο επιλογές μπροστά σου.
Μπορείς να μείνεις στον πάτο ή να αποφασίσεις να ξαναγεννηθείς και να αρχίσεις από την αρχή.
Ένα μυθιστόρημα που θα μας κάνει να δούμε το θάνατο αλλά και τη ζωή με μία διαφορετική ματιά και να ανακαλύψουμε τη δύναμη που έκρυβε μέσα της αυτή η γυναίκα.

Το βιβλίο είναι εξαντλημένο αλλά αν πέσει στα χέρια σας μην το προσπεράσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου