RSS

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Book review
Roula Karampourniotou
 
Μια υπέροχη ιστορία αγάπης στο αραβικό κρατίδιο Αλμάς, το επονομαζόμενο ''Διαμάντι της ερήμου''!
Η Έλενα εξαιτίας μίας άτυχης σύμπτωσης, βρίσκεται αιχμάλωτη του σκληρού, αλλά και γοητευτικού πρίγκιπα Χακίμ και του αδερφού του!

Κατηγορείται για συνωμοσία και προδοσία του εμίρη τους και κρατείται στο στρατόπεδο των πριγκίπων, καθώς ετοιμάζουν την επανάκτηση του θρόνου και της διακυβέρνησης της χώρας από το σφετεριστή θείο τους!
Η ηρωίδα, μία σύγχρονη όμορφη γυναίκα, ανυπότακτη, πεισματάρα και πολύ περήφανη, αγωνίζεται να πείσει για την άδικη αιχμαλωσία της.
Ο Χακίμ σκληρός αλλά δίκαιος, ψηλός, γεροδεμένος, επιβλητικός και απίστευτα εντυπωσιακός, προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη και την πρόοδο στο κρατίδιό του που τώρα οπισθοδρομεί και βυθίζεται στη διαφθορά.
Ανάμεσά τους ξεσπά ένα παράφορο πάθος και συναισθήματα, ανεπιθύμητα και για τους δύο, που προσπαθούν να αντισταθούν.
Θα μπορέσει η Έλενα να αποδείξει την αθωότητά της και να πείσει τον πρίγκιπα Χακίμ για τα αληθινά της αισθήματα;
Θα καταφέρει ο Χακίμ να αντισταθεί στη φλογερή γυναίκα που πιστεύει ότι πρόδωσε τον πατέρα τους; Θα βεβαιωθεί η Έλενα για το βάθος των συναισθημάτων του προς το πρόσωπό της; Μήπως στο τέλος νικήσει ο εγωισμός, το ψέμα και η περηφάνια;
Ένα μαγικό παραμύθι σε εξωτικά μέρη, ένας έρωτας καυτός σαν την άμμο της ερήμου! Δυο άνθρωποι τελείως διαφορετικοί, που τους χωρίζουν τόσα πολλά, αλλά τους ενώνει ένα σφοδρό πάθος! Ψέματα, συνωμοσίες, προδοσίες, ίντριγκες τους φέρνουν κοντά και συγχρόνως τους απομακρύνουν. Θα μπορέσουν να είναι κάποτε μαζί; Με ποιο τίμημα;
Γλαφυρές περιγραφές, ζωηροί διάλογοι και συνεχείς αναμετρήσεις με λόγια και βλέμματα των δυο εραστών, κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του βιβλίου, που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου αν δεν το τελειώσεις.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ
"Τα παραμύθια είναι μικρά δείγματα της φαντασίας που διαθέτει η ζωή. Όποιος δεν πιστεύει σε αυτά, δεν βλέπει τις απεριόριστες δυνατότητές της".
Το σκηνικό παράδοξο, άγριο: η αραβική έρημος, μια συνωμοσία, μυστικές υπηρεσίες, προδότες και ένα αιματηρό πραξικόπημα.
Δυο πρίγκιπες, αποφασισμένοι να ριχτούν στη φωτιά της μάχης.
Το Εμιράτο του Αλμάς, το Διαμάντι της Αραβίας, είναι το τρόπαιο που διεκδικούν.
Όχι, όμως, η Έλενα, που ξεκινά για ένα μοναχικό ταξίδι του μέλιτος, θέλοντας να αφήσει πίσω της την απογοήτευση για τον άνθρωπο που είχε εμπιστευτεί, δίχως να γνωρίζει πως από την πρώτη στιγμή αυτού του ταξιδιού μια σκευωρία εξυφαίνεται γύρω της. Αντιμέτωπη, ξαφνικά, με βαριές κατηγορίες και περιστοιχισμένη από ανθρώπους έτοιμους να ρισκάρουν και την ίδια τους τη ζωή για να πάρουν αυτό που θέλουν, η Έλενα βεβαιώνεται πως η ζωή παίζει παιχνίδια μαζί της.
Το διαμάντι της ερήμου είναι ένα ακόμη σκληρό παιχνίδι σε βάρος της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου