RSS

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Θεώνη Κωνσταντοπούλου
Book review
 
Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του τελευταίου βιβλίου της τριλογίας για τον Μακεδονικό Αγώνα "Συναξάρια της μικρής πατρίδας " οφείλω να πω πως πρόκειται για ένα καθηλωτικό ιστορικό μυθιστόρημα!! Το βιβλίο διέπεται από έντονη δράση, αγωνία και ανατροπές.
Η πλοκή συνταράσσει το αναγνώστη ο οποίος διδάσκεται ιστορία για μια ακόμη φορά από τον Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ο συγγραφέας μας προσφέρει ένα μυθιστόρημα άρτια δομημένο, ιστορικά ακριβές, με τον εξαίρετο τρόπο γραφής του και το θαυμάσιο λεξιλόγιο του που θα κάνουν κάθε αναγνώστη να βουρκώσει σε αρκετά σημεία του.

Συναντάμε τις δύο βασικές ηρωίδες, την Αρετή και την Φωτεινή και βλέπουμε πως συνεχίζουν με θέρμη να συνδράμουν τα μέγιστα στον Αγώνα η καθεμία από την δική της μεριά. Αγωνιούν και πασχίζουν καθημερινά ακούραστες για το καλό των δικών τους ανθρώπων μα και για το καλό του Αγώνα. Θα σμίξουν άραγε με τους αγαπημένους τους; Θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να ζήσουν μαζί τους;

Θα ήθελα να παραθέσω τα λόγια του Σόλωνα τα οποία διαβάζουμε μέσα στο βιβλίο. Μοιάζουν τρομακτικά αλλά και τόσο αληθινά για την μοίρα των ηρώων της ιστορίας μας.
"Πολλούς ο Θεός τους άφησε για λίγο να γευθουν την ευτυχία, κι ύστερα τους γκρέμισε κάτω συθέμελα "

Τέλος θα ήθελα να πω πως μου αρέσε πάρα πολύ το γεγονός ότι ο συγγραφέας στην αρχή κάθε βιβλίου μας ενημερώνει για τους "Τόπους και τα Πρόσωπα" που θα συναντήσουμε στις σελίδες που θα ακολουθήσουν. Επίσης "Οι Σύνδεσμοι με τα προηγούμενα" βοηθούν τον αναγνώστη να μπει ακριβώς στο κλίμα που ήταν διαβάζοντας το προηγούμενο βιβλίο της σειράς καθώς και οι " Ιστορικές σημειώσεις του συγγραφέα " στο τέλος διδάσκουν ιστορία και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα.

Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου