RSS

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ

Book review
Βίκυ Τάσιου
 
Το νέο βιβλίο της κυρίας Μεταξά είναι γεγονός και δεν σας κρύβω ότι το περίμενα με πάρα πολύ μεγάλη ανυπομονησία γιατί είναι από τους συγγραφείς που πλέον ακολουθώ πιστά.
Μου αρέσει ο τρόπος γραφής της και μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ιστορίες της.

Οι εκδόσεις Μίνωας λοιπόν, το νέο εκδοτικό σπίτι της κυρίας Μεταξά, μας παρουσιάζουν τα τρία πρόσωπα της Εκάτης και μπορεί η συγγραφέας του βιβλίου να άλλαξε στέγη, επαγγελματική τουλάχιστον, η ιστορία όμως που θα μας αφηγηθεί και αυτή τη φορά βαδίζει στα γνώριμα μονοπάτια της, αυτά της αστυνομικής λογοτεχνίας που ξέρει να χειρίζεται με πολύ μεγάλη δεξιοτεχνία.
Πόσοι από σας γνωρίζετε ποια πραγματικά ήταν η Εκάτη;
Αυτό το βιβλίο στάθηκε η αφορμή πριν ξεκινήσω την ανάγνωση του να κάνω μία περιήγηση στον ιστό και να αναζητήσω περισσότερες πληροφορίες.
Η Εκάτη είναι θεότητα της αρχαιοελληνικής θρησκείας και μυθολογίας, η οποία απεικονίζεται συνήθως να κρατά δύο πυρσούς ή κλειδί και σε μεταγενέστερες περιόδους με τρία πρόσωπα. Συσχετιζόταν ποικιλοτρόπως με τα σταυροδρόμια, τις εισόδους, το φως, τη μαγεία, τη γνώση των φαρμακευτικών και δηλητηριωδώνβοτάνων, τα φαντάσματα και τη νεκρομαντεία.

Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης είναι ένα καθηλωτικό αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ.
Ο Απόλλωνας Ραδόπουλος λάτρης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και συλλέκτης αρχαιοτήτων δημιουργεί μία αίρεση πιστών και δεν διστάζει να θυσιάσει αθώους ανθρώπους.
Ο αστυνόμος Βαρσάμης με την ελληνοαυστραλή ανθρωπολόγο Μάρθα Τζόουνς προσπαθούν να ξετυλίξουν τη μυστηριώδη υπόθεση τελετουργικών φόνων.
Η κυρία Μεταξά έχει αποδείξει ότι ξέρει να γράφει καλές αστυνομικές ιστορίες που κρατούν δέσμιο τον αναγνώστη και για μία ακόμα φορά έρχεται να μας εκπλήξει ευχάριστα δίνοντάς μας μία ευφάνταστη αστυνομική ιστορία την οποία συνδυάζει αριστοτεχνικά με την αρχαία καταχθόνια θεότητα Εκάτη.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από τα μυθιστορήματα που διαβάζοντάς το νομίζεις ότι παρακολουθείς ταινία.
Από τις πρώτες σελίδες η ένταση είναι έκδηλη και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.
Μπορεί να μας δίνει σχετικά γρήγορα κάποιες κατευθύνσεις για το ποιος πραγματικά είναι ο δολοφόνος της ιστορίας αλλά μας αφήνει μέχρι το τέλος να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο έχει στηθεί όλο αυτός ο ιστός γύρω από τους τελετουργικούς φόνους και πώς συνδέονται με την τριτοπρόσωπη Εκάτη.
Οι τελετουργικοί φόνοι, τα σκηνικά που έχει πλάσει η συγγραφέας ,οι ιδιαίτεροι ήρωες της και όλος αυτός ο μυστικισμός που εκπέμπει η ιστορία κάνουν την ανάγνωση ακόμα πιο απολαυστική.
Είναι από τα βιβλία που στην κυριολεξία τα ρουφάς με μία ανάσα.
Και όπως γίνεται συνήθως στις περισσότερες αστυνομικές ιστορίες τα ηθικά διλήμματα τα οποία απορρέουν μέσα από αυτή την ιστορία θα προβληματίσουν τους αναγνώστες με πρώτο και βασικότερο το που είναι ικανοί να φτάσουν οι άνθρωποι προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Το συγκεκριμένο βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ γιατί έμπλεξε την αστυνομική ιστορία με μία από τις μεγάλες μου αγάπες αυτή της αρχαιολογίας αλλά και της αρχαιότητας και της μυθολογίας.
Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές οι πληροφορίες που μου έδινε η συγγραφέας στάθηκαν η αφορμή να κάνω περισσότερη αναζήτηση για να μάθω κάποια πράγματα τα οποία δεν τα γνώριζα.

Την ώρα που η Μεγάλη Σελήνη θα ματώσει, με φόντο το νησί της Αίγινας κάποιος θα αποφασίσει να σπείρει το θάνατο για να εκπληρωθεί μία αρχαία προφητεία.
Άραγε η αστυνομία θα καταφέρει να ξεσκεπάσει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από όλα αυτά πριν θυσιαστούν ακόμα περισσότερες αθώες ψυχές στο όνομα μιας ξεχασμένης θεάς;

Extra tips: στο συγκεκριμένο βιβλίο θα συναντήσουμε και μία παλιά μας γνώριμη από τα προηγούμενα βιβλία της κυρίας Μεταξά και αυτό ήταν κάτι το οποίο το βρήκα αρκετά έξυπνο και ευρηματικό.
Ένα καθηλωτικό και ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές, αγωνία και με μία εθιστική γραφή όπως μας έχει συνηθίσει η κυρία Μεταξά.
Η κάθαρση θα έρθει για όλους όταν το φεγγάρι βαφτεί κόκκινο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου