RSS

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΟΥΡΑΝΟΕΣΣΑ

Book review
Roula Karampourniotou
 
Στο πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης, με το Ιερό των Μεγάλων Θεών, τις κρυστάλλινες πηγές και την αρχαία ιστορία, μας ταξιδεύει το βιβλίο Ουρανόεσσα του κ. Κρομμύδα που είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.
Δύο ιστορίες άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους, μια στο παρελθόν και μια στο παρόν, συνθέτουν τον ιστό της υπόθεσης, κάτω από το φως της Πανσέληνου και τη σκιά των αρχαίων τελετών των Καβείριων Μυστηρίων!
Στο χθες, ο αρχαιολόγος Ανδρέας Στάης αναζητά με πάθος το άγαλμα της θεάς που έχει στοιχειώσει τα όνειρα του, την Νίκη της Σαμοθράκης αλλά και τη γυναίκα που σε μια και μόνη συνάντηση άλλαξε τη ζωή του.
Στο σήμερα, ένας άλλος Ανδρέας Στάης αναζητά τις ρίζες της οικογένειας του στο νησί των μεγάλων θεών και ψάχνει απαντήσεις.
Μέσα από μια όμορφη περιήγηση του νησιού ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιστορίας που τα έχει όλα! Υπέροχες εικόνες, έντονες σκηνές, μίση, έρωτα, μυστήριο, ανακαλύψεις, ελπίδες και όνειρα που δεν σταματούν ως το θάνατο!
Ο εμφύλιος, η αρχαιοκαπηλία, ακόμη και η λατρεία των δώδεκα θεών, που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας, αλλά και οι αρχαίες τελετές γονιμότητας, με φωτιές στην πανσέληνο, είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο.
Ένα βιβλίο που σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα στο αναγνωστικό ταξίδι, που ενώ η αγωνία σε σπρώχνει να πας παρακάτω, δεν θέλεις να φτάσεις στο τέλος του.
Ήταν το πρώτο βιβλίο του κ. Κρομμύδα που διάβασα, αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο!

Περίληψη
Μετά το τέλος του πολέμου, ο αρχαιολόγος Ανδρέας Στάης ακολουθεί τα σημάδια που θα του αποκαλύψουν το πρόσωπο της θεάς που στοίχειωνε για χρόνια τα όνειρά του. Ταυτόχρονα αναζητά το όνομα της γυναίκας που σε μια νύχτα έγινε ολόκληρή του η ζωή…
Στο σήμερα, ένας άλλος Ανδρέας, ερευνητής της Ιντερπόλ, αφήνει πίσω του την Αμερική και ταξιδεύει προς το νησί που καλύπτει με αναπάντητα ερωτήματα το παρελθόν της οικογένειάς του, για να πει το τελευταίο αντίο στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του και να γνωρίσει τη μυστηριακή Ηρώ…
Όταν η μοίρα υφαίνεται με νήματα που κινούν άλλοτε θεοί και άλλοτε δαίμονες, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία του...
Μυστηριακές τελετές λουσμένες φωτιά και πανσέληνο, και όρκοι σιωπής φορεμένοι σε ένα δαχτυλίδι, που παντρεύει θεούς και ανθρώπους σε ένα κοινό παρόν.
«Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα – σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, σε μαθαίνει».
Αλκυόνη Παπαδάκη, συγγραφέας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου