RSS

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΡΟΔΟ

Book review
Roula Karampourniotou
 
Η Ερίσα Καρμίρ Μπλατ είναι ένα σπάνιο θηλυκό βαμπίρ, διαφορετικό από τα άλλα. Είναι η μόνη στην οικογένειά της με ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Η καρδιά της χτυπάει κανονικά και ο οργανισμός της παράγει αίμα που κυλάει ζεστό στις φλέβες της. Κυκλοφορεί τη μέρα χωρίς να καίγεται από τις ακτίνες του ήλιου και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο.
Όταν η οικογένειά της αποφασίζει να τη στείλει σε σχολείο για βρικόλακες, το Ινστιτούτο Μαύρο Ρόδο, γίνεται αντικείμενο σχολιασμού εξαιτίας της διαφορετικότητάς της, αλλά και στόχος από πεινασμένους βρικόλακες.
Η βασίλισσα και διευθύντρια του Ινστιτούτου, Αλεξάνδρα, θέτει τον σπουδαστή Αλεξάντερ Βλαντίμιρ Σεμιόνοφ ως φύλακα και προστάτη της. Οι δύο νέοι δεν τα πάνε και πολύ καλά μεταξύ τους, μιας και διακατέχονται από αμοιβαία αντιπάθεια.
Καθώς όμως η υπόθεση εξελίσσεται, οι δυο τους θα βρεθούν ερωτευμένοι, πληγωμένοι ακόμη και προδομένοι.
Φλας μπακ από το παρελθόν του Αλεξάντερ στα χρόνια της "ζωής" του ως βαμπίρ, μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε κι άλλες πτυχές της ιστορίας και να συναντήσουμε πρόσωπα που συνδέονται με την Ερίσα στο παρόν.
Μυστικά, ψέματα και δολοπλοκίες, κυκλώνουν την Ερίσα και δημιουργούν έναν αδιαπέραστο κλοιό. Η ζωή της βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο. Ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός; Συνεχείς ανατροπές αλλάζουν κάθε φορά το ρόλο των προσώπων του φιλικού αλλά και οικογενειακού της περιβάλλοντος.
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και τα κεφάλαια αλλάζουν αφηγητή, ώστε να συμβάλλουν στην εξέλιξη της υπόθεσης. Η Ερίσα, ο Αλεξάντερ, ακόμη και τα δίδυμα αδέρφια της κοπέλας, δίνουν μια διαφορετική προσέγγιση κάθε φορά. Τριτοπρόσωπη αφήγηση σε ορισμένα κεφάλαια ολοκληρώνουν το παζλ του δράματος.
Το "Ματωμένο Ρόδο" αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ορισμένα κενά ή ανεξήγητα στην ιστορία, τα οποία όμως αναμένουμε να βρούμε τις απαντήσεις στη συνέχεια.
Συναντούμε επίσης κάποια συγγραφικά ολισθήματα που δίνουν την αίσθηση ότι ορισμένες καταστάσεις φάσκουν κι αντιφάσκουν.
Παρόλα αυτά, είναι ένα ανάλαφρο, νεανικό ανάγνωσμα, μια ιστορία με βαμπίρ, όχι και πολύ πρωτότυπη, που όμως θα περάσεις ευχάριστα, χωρίς να βαρεθείς.
Περιμένουμε από τη συγγραφέα τη συνέχεια και ελπίζουμε ότι θα δούμε εμφανή εξέλιξη στο συγγραφικό της ταλέντο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου