RSS

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ

Book review
Roula Karampourniotou
 
Μετά τον τραγικό θάνατο των γονιών τους, ο νεαρός Φίλιππος Αναστασιάδης, αναλαμβάνει την κηδεμονία της οκτάχρονης εξ αγχιστείας ανιψιάς του. Το κοριτσάκι μεγαλώνει χωρίς να του λείψουν τα υλικά αγαθά και ο "θείος" του προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό, δίνοντάς της πάντα προτεραιότητα στη ζωή του.
Η Στεφανία μεγαλώνει και το δέσιμο και ο θαυμασμός που νιώθει για τον Φίλιππο μεταλλάσσεται σε ανομολόγητο έρωτα. Παράλληλα και ο ίδιος ο Φίλιππος αρχίζει να τη βλέπει περισσότερο ως γυναίκα και λιγότερο ως προστατευόμενη του. Παραπαίει ανάμεσα στους ηθικούς φραγμούς και το πάθος που φουντώνει μέσα του για την ''ανιψιά'' του, ανάμεσα στο ηθικά αποδεκτό και το συναισθηματικό θέλω του. Όταν ανακαλύπτει τα δικά της αισθήματα, προκειμένου να βάλει ανάμεσά τους απόσταση, παντρεύεται μια άλλη γυναίκα. Η Στεφανία αισθάνεται προδομένη, πληγωμένη και ξαφνικά νιώθει μόνη στη ζωή της. Το στήριγμά της ανήκει πια σε κάποια άλλη γυναίκα. Αυτή του η πράξη θα είναι η απαρχή ενός ντόμινου, λανθασμένων κινήσεων, πράξεων και αντιδράσεων που θα χωρίζει και θα σμίγει τους δύο ερωτευμένους. Τα αισθήματά τους που δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν θα βάλουν φωτιά στη λογική και τα κορμιά τους. Φωτιά που καίει και καταστρέφει τους ίδιους αλλά και τους γύρω τους.
Της Ψυχής μου το Διαμάντι πρόκειται για μία ιστορία που μας μιλά για τις σχέσεις, το ηθικά αποδεκτό και τις ανθρώπινες αδυναμίες, το απρόσμενο του έρωτα, το πώς οι λάθος χειρισμοί μπορούν να καταστρέψουν τις ζωές ή να τις λυτρώσουν αντίστοιχα.
Είναι μια ιστορία έρωτα και πάθους, με έντονο το κοσμοπολίτικο στοιχείο και με στοιχεία που κρατούν το αναγνωστικό ενδιαφέρον. Αίσθημα, ρομάντζο, ίντριγκα, πάθος, εκδίκηση, εξαπάτηση, ψέματα, με πικάντικες ερωτικές σκηνές. Η γραφή λιτή, ο λόγος καθημερινός που ρέει, δημιουργούν ένα ευκολοδιάβαστο ανάγνωσμα. Οι ανατροπές και τα πρόσωπα που κινούνται στην ιστορία, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ήρωες γοητευτικοί, πλούσιοι, ερωτεύσιμοι είτε μισητοί. Χλιδή, πλούτος, πολυτελείς τοποθεσίες και μαγευτικοί προορισμοί ολοκληρώνουν το σύνολο.
Τα συναισθήματα εναλλάσσονται διαρκώς και ακολουθούν τις πράξεις των ηρώων. Ιδιαίτερα προς το τέλος, που η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη, μία συγκεκριμένη σκηνή με συγκίνησε πάρα πολύ!
Από τις πάνω από δέκα ιστορίες αγάπης της Giota Aggelopoulou Adamopoulou, αυτή είναι η πρώτη που πήρε το δρόμο της έκδοσης. Μπράβο Γιώτα. Οι λάτρεις του είδους θα βρουν στο 💎 σου, αυτό που αναζητούν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου