RSS

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ

Book review
Roula Karampourniotou
 
Μια κοπέλα με κόκκινα μαλλιά βρίσκεται μισοπεθαμένη στις όχθες μιας λίμνης, σε ένα χωριό της Μακεδονίας (την ελληνική παντοτινά) και σώζεται από ένα μικρό κορίτσι, τη Μελίνα και την οικογένειά του, Ορέστη και Έλενα, αγρότες της περιοχής.
Καθώς η κοπέλα, που φαίνεται ότι έχει χάσει τη φωνή, αλλά και τη μνήμη της, δέχεται τη φροντίδα και την αγάπη των ξένων ανθρώπων που την φιλοξενούν, γιατρεύονται οι πληγές του κορμιού και ο έρωτας που αναπτύσσεται ανάμεσα σ' αυτήν και τον Ορέστη γίνεται βάλσαμο για τα τραύματα της ψυχής.
Ο Ορέστης έχει τους δικούς του δαίμονες που τον βασανίζουν, αλλά καθώς οι ψυχές τους "κουμπώνουν", ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές του άλλου.
Τι γίνεται όμως όταν στη μνήμη της εισβάλλουν διάφορες εικόνες από το παρελθόν της που την μπερδεύουν περισσότερο; Ποια είναι τελικά η κοπέλα και για ποιο λόγο βρέθηκε βάναυσα κακοποιημένη και παρατημένη να πεθάνει; Ποιο μυστικό βαραίνει την ψυχή του Ορέστη;
Η μνήμη επανέρχεται ξαφνικά και το παρελθόν της Πέρσας απειλεί να σαρώσει, όχι μόνο τον έρωτα των δύο νέων αλλά και να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων.
Και τέλος ένα θανάσιμο δίλημμα διχάζει την κοπέλα. Θα μπορέσει ο έρωτας να νικήσει το κακό και να ενώσει για πάντα τους δύο ερωτευμένους;
Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα που αγγίζει τις ψυχές και συγκινεί με το δράμα των ηρώων. Ένας ύμνος στην αγάπη που γίνεται κινητήριος δύναμη και οπλίζει με δύναμη και θάρρος, που γίνεται γιατρικό κι επουλώνει τις πληγές, που αντιστέκεται στους δυνάστες και αναζητά τη δικαίωση και τη λύτρωση!
Ο αγώνας μιας κοπέλας που κακοποιήθηκε σωματικά και ψυχικά, βυθίστηκε στο σκοτάδι κι αναδύθηκε πάλι στο φως! Ένα παράδειγμα θάρρους και τόλμης, καλοσύνης κι αυτοθυσίας.
Ένα βιβλίο που τα έχει όλα: δράμα, ρομαντισμό, έρωτα, μυστήριο, αγωνία, δράση και αλληλουχία συναισθημάτων όπως συγκίνηση, τρυφερότητα, θυμό, ικανοποίηση μα πάνω απ' όλα ελπίδα και αισιοδοξία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου