RSS

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

PARTY GAMES - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ

Book review
Βίκυ Τάσιου
 
Ο κύριος Ανατριχίλας επιστρέφει στην οδό τρόμου σχεδόν μετά από δύο δεκαετίες.
Ο αγαπημένος των παιδικών μας χρόνων με το πρώτο βιβλίο της σειράς το party games μας εξιστορεί τι θα συμβεί μία βραδιά γενεθλίων σε ένα απομονωμένο νησί όταν μία παρέα παιδιών θα αποφασίσουν να παίξουν ένα παιχνίδι λίγο διαφορετικό από αυτά που συνηθίζαμε να παίζουμε στα πάρτι όταν ήμασταν στην εφηβεία.

Ξεχάστε την μπουκάλα,σας προειδοποιώ.
Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο άγρια.
Ο Ρ.Λ Στάιν μετά από 20 χρόνια επιστρέφει θριαμβευτικά στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά οδός τρόμου, όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας ιστοριών θρίλερ για το εφηβικό κοινό.
Όπως καταλαβαίνετε σε έναν λάτρη της λογοτεχνίας τρόμου αυτό το βιβλίο ίσως του φανεί λιγάκι χλιαρό καθώς οι περιγραφές δεν είναι αρκετά ανατριχιαστικές και οι δόσεις του αίματος αλλά και των σκηνών που απαιτούνται σε ένα καθαρόαιμο βιβλίο τρόμου από εδώ απουσιάζουν.
Από την άλλη θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το εν λόγω βιβλίο και η συγκεκριμένη σειρά απευθύνεται σε εφήβους επομένως είναι φυσικό να κατευθύνει τα παιδιά αλλά και να τα στρέψει στη λογοτεχνία τρόμου με έναν τρόπο όχι και τόσο σοκαριστικό.
Επίσης αυτό το βιβλίο είναι μία καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να μυηθούν ανώδυνα στη λογοτεχνία τρόμου.
Η υπόθεση του βιβλίου αν και μπορεί να φανεί λίγο κοινότυπη δίνεται με έναν πολύ όμορφο τρόπο και όπως μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας.
Με γραφή απλή αλλά και με σκηνές οι οποίες δεν παύουν να σου παγώνουν το αίμα,και να σε κάνουν να έχεις αγωνία για τη συνέχεια ο συγγραφέας έρχεται να μας δώσει μικρές δόσεις για φαντάσματα και δολοφόνους σε ένα σκηνικό απομονωμένο και αρκετά ανατριχιαστικό.
Σε ένα πύργο που κουβαλάει ένα μακάβριο παρελθόν.
Οι φίλοι της προειδοποιούν τη 17χρονη Ρέιτσελ να μην πάει στο πάρτι γενεθλίων του Μπρένταν Φίαρ, στη έπαυλη της οικογένειας στο μυστηριώδες Νησί Φίαρ. Όμως η Ρέιτσελ είναι ερωτευμένη με τον Μπρένταν και ενθουσιάζεται με την πρόσκληση. Ο Μπρένταν έχει σχεδιάσει ένα σωρό παιχνίδια για το πάρτι. Ωστόσο, ένα παιχνίδι που δεν το σχεδίασε κανείς ξεκινάει αναπάντεχα, το παιχνίδι του θανάτου. Καθώς οι καλεσμένοι αρχίζουν να δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον, η Ρέιτσελ διαπιστώνει με τρόμο ότι τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι έφηβοι είναι παγιδευμένοι στο νησάκι μαζί με κάποιον που μάλλον θέλει να τους σκοτώσει όλους.
Με υλικά μία ιστορία δολοφονιών σε ένα αποκλεισμένο νησί και με άγριες καιρικές συνθήκες ο συγγραφέας ζυμώνει μία αρκετά όμορφη ιστορία και την μπολιάζει με αρκετές δόσεις μυστηρίου αλλά και υπερφυσικού.
Μπορεί πολλές φορές να μαντέψετε το τι μπορεί να συμβεί αλλά οι ανατροπές δεν παύουν να δίνονται με έναν εξαιρετικό τρόπο που κρατά τον αναγνώστη δέσμιο.
Ένα αρκετά ενδιαφέρον πρώτο βιβλίο της αγαπημένης σειράς οδό τρόμου και ανυπομονώ για τα υπόλοιπα.
Ένα βιβλίο που μπορεί να απευθύνεται σε εφηβικό κοινό αλλά και εμείς οι μεγαλύτεροι θα το απολαύσουμε με όλη μας την καρδιά.
Καλωσήρθατε στην οδό τρόμου.
Κοπιάστε άφοβα.
Ο κύριος ανατριχίλας είναι εδώ και σας περιμένει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου