RSS

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ - ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΑ

Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής του 2000 σε σκηνοθεσία Χιού Χάντσον, με φόντο την Κένυα. Όμορφα αφρικανικά τοπία, ατμόσφαιρα φολκλόρ στις σκηνές που απεικονίζονται οι φυλές της Αφρικής, περιπέτεια και η πρωταγωνίστρια στην ώριμη γοητεία της συνθέτουν τον καμβά του φιλμ.

Σκηνοθεσία: Χιού Χάντσον 
Παίζουν: Κιμ Μπάσιντζερ, Βίνσεντ Πέρεζ, Εύα Μαρί Σεντ, Λάιαμ Αϊκεν, Γκάρετ Στρόμεν 
Διάρκεια: 114 λεπτά

Η Κούκι Γκάλμαν βρίσκει το κουράγιο να ξεφύγει από την άνετη, αλλά μονότονη ζωή της στην Ιταλία και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Κένυα, παρέα με τον γιο και τον νέο της σύζυγο. Αρχικά την συνεπαίρνει η απίστευτη δύναμη της φύσης και συγκινείται από την πρωτόγνωρη αίσθηση της ελευθερίας. 


Δεν αργεί, όμως, να ανακαλύψει ότι η ζωή στην αφρικανική ύπαιθρο δεν είναι διόλου ειδυλλιακή σαν παραμύθι. Αγρια ζωά περιπλανιούνται ανεμπόδιστα, οι καταιγίδες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ αδίστακτοι κυνηγοί σκοτώνουν ζωα υπό εξαφάνιση. 
Η Κούκι τολμά, δοκιμάζει την αποτυχία, γεύεται την κατάκτηση και βγαίνει μέσα από τις περιπέτειές της πιό δυνατή, καθώς έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τις προκλήσεις της ζωής...



Το βιβλίο:

Είναι ένα βιβλίο που αξίζει μια θέση στο ράφι με τα απομνημονεύματα των Όλιβ Σράινερ, Έλσμπεθ Χάξλεϊ, Μπέριλ Μάρκχαμ - και με το Πέρα από την Αφρική.
Τζούντιθ Θάρμαν
«Σε ένα βιβλίο με ταραχώδη απομνημονεύματα... η κυρία Γκάλμαν αιχμαλωτίζει τέλεια τη μαγεία της Κένυα, δημιουργώντας σχεδόν λυρικές εικόνες ομορφιάς και δράματος, πόνου και χαράς, θανάτου και ανάστασης... Αυτό το πρώτο βιβλίο μιας χαρισματικής συγγραφέα ξεχειλίζει από την αγάπη της δημιουργού του για την οικογένειά της και την Αφρική. Παρά τις τραγωδίες που περιγράφει, το χαρακτηρίζει μια ψυχική ανάταση».
The New York Times Book Review
«Πλούτη, πόνος, πανέμορφα τοπία, απομόνωση και περιγραφές της θλίψης και του θρήνου σε μια γλώσσα που δείχνει να μην έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια - όλα αυτά συνθέτουν αυτό το έργο, που σίγουρα θα μείνει κλασικό στην κενυάτικη λογοτεχνία».


Ρόλαντ Βλάιθ στο Country Life
«Γραμμένο μέσα από την καρδιά, χωρίς φραγμούς, ασυγκράτητο - μία συγγραφέας τόσο γενναιόδωρη προς τον αναγνώστη, όσο ελάχιστοι σήμερα. Με αυτό το βιβλίο θα προστεθεί ένα αλησμόνητο και ολοζώντανο, στις μέρες μας ιδιαίτερα, συγκινητικό έργο στη λογοτεχνία της Κένυα, από εκείνα που μένουν για πάντα».
Έλσμπεθ Χάξλεϊ



«Λίγα βιβλία εμφανίζονται κατά καιρούς και είναι διαφορετικά: πολύχρωμα, με γρήγορη πλοκή και υποβλητικά με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αυτό το βιβλίο είναι ένα απο αυτά και θα το απολαύσετε αληθινά».
Ρίτσαρντ Λίκεϊ, διευθυντής της Διοίκησης Προστασίας
Άγριων Ζώων της Κένυα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου