RSS

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΨΑΡΑΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ένα νέο παιδί, άρρωστο σε ένα κρεββάτι νοσοκομείου, στην Αγγλία, στον 21ο αιώνα, κοιμάται και όταν ξυπνάει βρίσκεται στον 16ο αιώνα στην Μπελλέτσα. Ένα παραμυθένιο ταξίδι πίσω στο χρόνο. Μια μαγική χώρα η Μπελλέτσα η οποία μοιάζει εκπληκτικά με τη Βενετία του 16ου αιώνα.
Τα υπέροχα φορέματα, οι εκπληκτικές μάσκες που φορούσαν οι ανύπαντρες κοπέλες όπως συνηθιζόταν τότε, οι όμορφες εικόνες μέσα από τις Μάνδολες (γόνδολες) και οι υπέροχες βόλτες μέσα από τα κανάλια, αλλά και Ραδιουργίες, απόπειρες δολοφονίες, δολοπλοκίες κυριαρχούν σε αυτήν την πανέμορφη πόλη. Και μόνο ο Λυσιέν μπορεί να βοηθήσει. Ο Λυσιέν ένα αγόρι από άλλη εποχή, άλλη πόλη αλλά με μία μοναδική ιδιότητα. Είναι Περιπλανητής. Μόνο οι Περιπλανητές μπορούν να μεταφέρονται από την μια εποχή στην άλλη με ένα μοναδικό αντικείμενο. Δεν μπορούν όμως να μεταφέρουν πράγματα από το ένα μέρος στο άλλο και δεν έχουν σκιά. Κινδυνεύει ο μικρός Λυσιέν? Ένα όμορφο, ατμοσφαιρικό βιβλίο που και σε μαγεύει και σε ταξιδεύει.

Φαντάσου πως από τη μια στιγμή στην άλλη, από κει που είσαι άρρωστος και ακίνητος στο κρεβάτι, έχεις μεταφερθεί σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από απάτη και δόλο, συνωμοσίες και ραδιουργίες, πολυτέλεια και χλιδή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στον Λυσιέν, ο οποίος συγκλονισμένος διαπιστώνει ότι είναι ένας «Στραβαγκάντε», ένας Περιπλανητής - ότι δηλαδή μπορεί, χάρη σε ένα μαγικό αντικείμενο που έχει στην κατοχή του, να ταξιδέψει στο χώρο και στο χρόνο. Και δεν είναι μονάχα αυτό: φαίνεται πως σε τούτο τον καινούριο κόσμο όπου βρέθηκε φέρει αυτός ακέραιη την ευθύνη για τη σωτηρία της πόλης, για τη σωτηρία της Μπελλέτσα από την καταστροφή... Φορέματα από ακριβό βελούδο και αστραφτερές μάσκες, πολιτικές συνωμοσίες και προδοσίες, μια απαιτητική και δεσποτική Δούκισσα - όλα αυτά και πολλά ακόμη συνθέτουν το δημιούργημα της Μαίρης Χόφμαν, το θαυμαστό κόσμο της Μπελλέτσα του δέκατου έκτου αιώνα. Μια πόλη εμπνευσμένη από τη Βενετία, με άφθονο πλούτο που συγκινεί όλες τις αισθήσεις - και μια διάχυτη αίσθηση κινδύνου που συναρπάζει. Μια δυνατή και επιβλητική ιστορία - το πρώτο από τα τρία μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται στον παράλληλο κόσμο της Ταλίας.( από το οπισθόφυλλο)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου