RSS

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ - ΚΡΙΤΙΚΗ

POPPY SYRIANOU
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Το διαμάντι της ερήμου αποδείχθηκε ένα βιβλίο διαμαντάκι το οποίο απόλαυσα από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα κάτι λιγότερο μια που η συγγραφέας είναι από τις αγαπημένες μου και ότι δικό της έχω διαβάσει το έχω αγαπήσει. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι διαφορετική, παραμυθένια.
Ένας έρωτας ανάμεσα σε μια Ελληνίδα και έναν Άραβα πρίγκηπα. Μα είναι δυνατόν? Και όμως σε ένα σύγχρονο παραμύθι όπως και αυτό τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η Έλενα ξεκινά ένα ταξίδι για την Αίγυπτο αλλά τελικά κάτω από μυστήριες συνθήκες βρίσκεται αιχμάλωτη του σκληρού Άραβα πρίγκηπα Χακίμ. Η ιστορία μας έχει απ'όλα και στη σωστή δόση. Ίντριγκες, περιπέτεια, έρωτα και συνωμοσίες. Όσοι λοιπόν θέλετε να κάνετε αυτό το μαγικό ταξίδι το εισιτήριο είναι αυτό το υπέροχο βιβλίο. 
"Τα παραμύθια είναι μικρά δείγματα της φαντασίας που διαθέτει η ζωή. Όποιος δεν πιστεύει σε αυτά, δεν βλέπει τις απεριόριστες δυνατότητές της".
Το σκηνικό παράδοξο, άγριο: η αραβική έρημος, μια συνωμοσία, μυστικές υπηρεσίες, προδότες και ένα αιματηρό πραξικόπημα.
Δυο πρίγκιπες, αποφασισμένοι να ριχτούν στη φωτιά της μάχης.
Το Εμιράτο του Αλμάς, το Διαμάντι της Αραβίας, είναι το τρόπαιο που διεκδικούν.
Όχι, όμως, η Έλενα, που ξεκινά για ένα μοναχικό ταξίδι του μέλιτος, θέλοντας να αφήσει πίσω της την απογοήτευση για τον άνθρωπο που είχε εμπιστευτεί, δίχως να γνωρίζει πως από την πρώτη στιγμή αυτού του ταξιδιού μια σκευωρία εξυφαίνεται γύρω της. Αντιμέτωπη, ξαφνικά, με βαριές κατηγορίες και περιστοιχισμένη από ανθρώπους έτοιμους να ρισκάρουν και την ίδια τους τη ζωή για να πάρουν αυτό που θέλουν, η Έλενα βεβαιώνεται πως η ζωή παίζει παιχνίδια μαζί της. 
4/5 ☆☆☆☆

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου