RSS

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ANDREAS ELSA VENARDOS KOLLIA
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ένα ακόμα ταξίδι έφτασε στο τέλος του.Θλιμμένα αγάλματα λοιπόν.Όταν ακούς αυτόν τον τίτλο δεν μπορείς με τίποτα να σκεφτείς τον λόγο που τον διάλεξαν,παρά μόνο αν διαβάσεις το βιβλίο.Γιατί ο τίτλος έχει νόημα!
Το βιβλίο ασχολείται με ένα μεγάλο πρόβλημα των καιρών.
Το εμπόριο λευκής σαρκός!!Πως νέες κοπέλες πέφτουν στα χέρια επιτήδειων που τις εκμεταλλεύονται με τον πιο επαίσχυντο τρόπο για να βγάλουν χρήματα.Με απειλές,ξύλο και ναρκωτικά καταφέρνουν να τις υποτάξουν και να τις κάνουν άβουλα πλάσματα έτοιμα να δεκτούν ότι τους ζητηθεί.Κοπέλες μικρής ηλικίας,μετανάστριες που φεύγουν από την πατρίδα τους με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής και γνωρίζουν τον εφιάλτη!Μια από αυτές της κοπέλες είναι και η Μάρσια..
Από την άλλη έχουμε έναν αστυνομικό ντετέκτιβ ,τον Τόμας Ράουνσχολτ γνωστό σε όλους ως Ράουν,που είναι σε αναρρωτική άδεια μετά την ψυχολογική του κατάρρευση από τον θάνατο της συντρόφου του.Η ανεξιχνιάστη υπόθεση της δολοφονίας της τον έριξε στο ποτό και στην μιζέρια.Κάποια στιγμή του ζητείται από έναν φίλο να ψάξει να βρεί μια κοπέλα που εξαφανίστηκε πριν δυόμιση χρόνια περίπου.Την Μάρσια....
Και επιπλέον έχουμε ένα κατα συρροή δολοφόνο που σκοτώνει νεαρές πόρνες και της ταριχεύει!!Τις στήνει σαν αγάλματα σε χωματερές για να τις βρούν...
Το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις χρονικές περιόδους.Το παρόν 2013 που αναφέρεται η ζωή του ντετέκτιβ Ράουν,το 2010 από την εξαφάνιση της Μάρσια και το 1979-1980 που περιγράφεται η ζωή του δολοφόνου όταν ήταν μικρός.Η αλήθεια είναι ότι αν και γίνεται αναφορά στον δολοφόνο,δεν τον ανακαλύπτεις παρά λίγο πριν το τέλος.Η αγωνία στο αποκορύφωμα ακολουθώντας τον Ράουν από τη Δανία στην Σουηδία για να ανακαλύψει τα ίχνη της Μάρσια..
Μου άρεσε πάρα πολύ.Δεν σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς με όλες αυτές τις εναλλαγές που έρχονται την κατάλληλη στιγμή!Είναι το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Ράουν από τα τρία που έχουν εκδοθεί.Σίγουρα θα προσπαθήσω να αποκτήσω και τα επόμενα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου