RSS

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΨΑΡΑΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ο Χρήστος Ιωάννου κρύβει από τη γυναίκα του ένα μυστικό που τον στοιχειώνει. Ένας φόνος που ήταν δυστύχημα, ένας φόνος που δεν έπρεπε να γίνει. Αλλά έγινε. Ένας άνθρωπος πέθανε εξ' αιτίας του και μάλιστα φρικτά. Οι τύψεις όμως θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα τον απασχολήσουν, όταν ο Χρήστος φύγει από τη ζωή και ανακαλύψει ότι δεν υπάρχουν ούτε παράδεισος, ούτε κόλαση...

Ένας άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει ξανά τη ζωή ή να χάσει για πάντα ολόκληρη την ύπαρξη του. Δέσμιος σε ένα μέρος γεμάτο φως, σε ένα μέρος ζωντανό, με μια καρδιά από σκοτάδι και φρίκη. (οπισθόφυλλο)

Ένα αεροπορικό δυστύχημα, όλοι νεκροί εκτός από ένα μικρό αγόρι, τον Χρήστο. Μεγαλώνει με την σκέψη και την απορία γιατί... Γιατί έμεινε ζωντανός, τι ήθελε η ζωή από αυτόν. Μεγαλώνει, γίνεται αστυνομικός και γνωρίζει κάτω από άσχημες συνθήκες την γυναίκα της ζωής του. Καλά μέχρι εδώ θα μου πείτε. Όχι, καθόλου καλά. Γιατί πίσω από την φαινομενικά απλή ζωή του, κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό, το βαθύ σκοτάδι. Είναι αυτός που τον συντροφεύει παντού, αυτός που τον ανατρέφει, αυτός που τον συμβουλεύει. Ποιος? Ο Σκοτεινός. Ένα βιβλίο που η φαντασία και ο τρόμος εναρμονίζονται τέλεια με την πραγματικότητα. Ο Γιώργος Γιώτσας καταφέρνει για άλλη μια φορά να μας ταξιδέψει με τον δικό του μοναδικό τρόπο στο απόλυτο σκοτάδι. Μου αρέσει ο τρόπος που τα περιγράφει, ο τρόπος που διηγείται τις ιστορίες του. Καταφέρνει να σου μεταδώσει αυτό ακριβώς που σκέφτεται, δεν σε μπερδεύει, και σε κάνει να αγαπήσεις το σκοτάδι που κρύβει στην ιστορία του. Μπορώ να πω, χωρίς να υπερβάλλω, ότι έχει γίνει από τους αγαπημένους μου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου