RSS

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΤΑ ΤΡΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

ELSA PAZOLIDOU
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Κάτω από το φως των αστεριών
Αστέρι να χαράξεις
Στο κέντρο του μ' έναν μικρό φακό 
Τον κόσμο για ν' αλλάξεις

Ο Πολ είναι ψυχίατρος. Πιάνει δουλειά σε μια ψυχιατρική κλινική της Βόρειας Αγγλίας.

Πέφτει στα χέρια του ένα ημερολόγιο το οποίο ήταν πολύ καλά κρυμμένο. Είναι γραμμένο από έναν τρόφιμο της κλινικής, από έναν ασθενή του, τον Τζον.
Από κει και μετά η ζωή όλων αλλάζει. Ξεκινάει ένας αγώνας, ένα διαρκές κυνηγητό.
Πολλά τα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις. Ο Πολ αισθάνεται υπεύθυνος για τον ασθενή του και ακολουθώντας το ένστικτό του μπαίνει σε διαδικασία λύσης του μυστηρίου.
Αράδα με την αράδα, σελίδα με τη σελίδα, το μυστήριο μεγαλώνει.
Αναρωτιέσαι : Τι είναι αυτό που ψάχνω κι εγώ μαζί τους;
Τους ακολούθησα, λοιπόν στο Λίχτενστάιν, είδα διαμαντένια δαχτυλίδια, άγνωστες πυραμίδες, κατέβηκα παρέα τους στα έγκατα της γης μόνο και μόνο για να πάρω απαντήσεις.
Ένα ταξίδι μυστηρίου!
Ένα παιχνίδι σκακιού με πιόνια τους ανθρώπους και συγκεκριμένα ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο τελικός προορισμός μοιάζει με όνειρο γιατί ο συγγραφέας δεν αποκαλύπτει τίποτα, παρά μόνο στο τέλος αποφασίζει και ανοίγει τα παράθυρα για να μπει μέσα όλη η αλήθεια. 
Ένα ταξίδι ζωής και θανάτου!
Ένας πόλεμος μεταξύ του καλού και του κακού, μια αιώνια μάχη στο πέρασμα των αιώνων!
Ζωντανοί και ρεαλιστικοί διάλογοι μεταξύ των πρωταγωνιστών εξάπτουν την φαντασία, κλείνοντας όμως παράλληλα, για μερικές στιγμές, όλες τις εξόδους διαφυγής και εύρεσης της λύσης.
Ο Μιχάλης Μεσοχωρίτης στο πρώτο του βιβλίο μας ρίχνει στα βαθιά και αυτό δεν είναι κακό.... αν ξέρεις κολύμπι!
Μας καλεί να γίνουμε οι ίδιοι ντετέκτιβ και να τον βοηθήσουμε, να ζωντανέψουμε την πραγματικότητα στα μάτια μας. Τροφοδοτεί τη σκέψη μας με πολλές πληροφορίες που πάντα κάτι λείπει από αυτές.
Φτάνοντας στο φινάλε η αγωνία κορυφώνεται! Ένα - ένα τα πιόνια μπαίνουν στη θέση τους, αφήνοντας μια γεύση πικρή, μια αίσθηση φόβου που μόνο μια μικρή αχτίδα ελπίδας μας δίνει την ώθηση και τη δύναμη να κατανοήσουμε και να συνεχίσουμε τον ύπνο του δικαίου!
Μια σύγχρονη μυθιστορία που φωνάζει την αλήθεια!
Μιχάλη Μεσοχωρίτη, καλή συνέχεια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου