RSS

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

ELSA PAZOLIDOU
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ο δικός της Άγγελος.

Του έδωσε περισσότερα από όσα άξιζε, από όσα ήθελε, από όσα μπορούσε να καταλάβει.
Η Εριέττα, δημοσιογράφος, συνάντησε για πρώτη φορά τη Ροζάνθη, μέσα σε ένα τρένο. Πενθούσε μια χαμένη φιλία. 
Από κει και μετά ξεκίνησε μία επαφή, με σκοπό να γραφτεί το βιβλίο που κρατάμε στα χέρια μας.
Ο Άγγελος, μουσικός παγκόσμιας φήμης, το βιολί χορεύει στα χέρια του.
Η Ροζάνθη τον αναλαμβάνει ως μάνατζερ, με σκοπό να γίνει γνωστός και στην Ελλάδα. Τον συστήνει σε έναν διάσημο Έλληνα στιχουργό.
Από κει και ύστερα η ανοδική πορεία για τον Άγγελο είναι πια γεγονός. Κάποια στιγμή δίπλα του βρίσκεται η Μόνικα, η γυναίκα που στο πρόσωπο του Αγγέλου βρίσκει την ευκαιρία να γίνει μία γνωστή τραγουδίστρια.
Ένα βιβλίο που περιγράφει τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά τη φιλία με ξεκάθαρα και σταράτα λόγια. Η φιλία είναι μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα. Μόνο που στο βιβλίο της Εριέττας η φιλία εδραιώθηκε μόνο στην ψυχή της Ροζάνθης.
Αγωνίστηκε, μπήκε μέσα σε μία μάχη με σκοπό να τον τραβήξει από αυτή τη γυναίκα, γιατί ήταν σίγουρη πως θα του κάνει κακό στην καριέρα του.
Ο Άγγελος, γυρνάει την πλάτη στη Ροζάνθη, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η ψυχική της υγεία και να πέσει ξανά στην αγκαλιά της κατάθλιψης.
Δίπλα της ο Κωνσταντίνος, ο σύντροφός της, και η Εριέττα, η συγγραφέας του βιβλίου. Πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να καταφέρουν να επαναφέρουν την Ροζάνθη στον κόσμο των ζωντανών.
Δεν μπορούσε να διαχειριστεί το συναίσθημα της, την απόρριψη του φίλου της, έχασε την αυτοεκτίμησή της και την εμπιστοσύνη προς τους ανθρώπους.
«Αγγελέ μου, οι άνθρωποι δεν είναι τρόπαια «
Πέρασε μία πολύ άσχημη κατάσταση, μία δοκιμασία ζωής. Ένιωθε προσωπικά ανίσχυρη, ερχόταν συχνά σε σύγκρουση με τους γύρω της. Ήταν δύσκολο να βρει την αφετηρία της. Ένας άγγελος μέσα στα όνειρά της, ένας άγγελος με μορφή γλυκιά και όμορφη, ένας άγγελος που την εμπιστεύτηκε και άφησε τον εαυτό του και την πορεία του πάνω στα χέρια της.
Όταν ξύπνησε από αυτό το κακό όνειρο, αναγνώρισε τα πρώτα σημάδια. Οι αναμνήσεις στεκόταν απειλητικά μέσα στο κεφάλι της. Άρχισε να βιώνει την κατάθλιψη για δεύτερη φορά. Όχι, ο Άγγελος δεν ήταν ο έρωτας της ζωής της, ήταν όμως ο φίλος της ζωής της. Η Εριέττα, από απλός παρατηρητής και καταγραφέας της όλης ιστορίας, έγινε ξαφνικά ο απόλυτος συμπαραστάτης της. Ήταν αυτή που άπλωσε το χέρι και την τράβηξε μέσα από το λάκκο που είχε κρυφτεί.
Ο Άγγελος και η Ροζάνθη, δύο άνθρωποι διαφορετικοί, δύο άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις για τη ζωή, με διαφορετικούς σκοπούς και εντελώς διαφορετική πίστη στους ανθρώπους. Κατάφεραν όμως και βρήκαν τα κοινά τους σημεία. 
Η Εριέττα χρειάστηκε χιλιάδες ώρες συζήτησης και παρατήρησης με την Ροζάνθη, για να καταλάβει ότι τελικά αυτοί οι δύο ήταν οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Αυτή;
Ατίθαση, αντιδραστική, ανοιχτή και χαμογελαστή με τους ανθρώπους. 
Αυτός; 
Η πειθαρχία και αργότερα η αυτοπειθαρχία έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Ώρες ατελείωτες μελετάει μουσική και εξασκείται στο βιολί. Ένας άνθρωπος μόνος μέσα στα σκοτάδια του. Για αυτό λοιπόν την πρόδωσε και την απομάκρυνε από κοντά του, πριν τον προδώσει, πριν μείνει μόνος και ξαναεπιστρέψει στα σκοτάδια του.
Ο δράκος εμφανίστηκε και στους δύο. 
Στην Ροζάνθη με τη μορφή της κατάθλιψης και στον Άγγελο με τη μορφή της δειλίας.
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο με καταιγιστική γραφή,με χιούμορ και αλήθειες , που ήρθε για να μας θυμίσει ότι κάποια στιγμή και εμείς στη ζωή μας, δυστυχώς, καταλήξαμε να βουλιάξουμε. 
Ένα βιβλίο που ήρθε για να μας θυμίσει ότι όλοι κάποια στιγμή κλάψαμε δίχως αύριο! 
Κάποιοι, σηκωθήκαμε και στεκόμαστε στα πόδια μας. Κάποιοι άλλοι, παλεύουν ακόμη με το θεριό!
Το σημαντικό είναι ότι δεν είμαστε μόνοι μας!
Ένα βιβλίο που υμνεί την φιλία στην απόλυτη μορφή της! 
Ένα βιβλίο που μιλάει στον άνθρωπο για τον άνθρωπο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου