RSS

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

CHAIDO KOUROUPAKI
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
 
Το Μερτικό των Αγγέλων είναι ένα αξιόλογο βιβλίο που από την αρχή με τράβηξε με το υπέροχο εξώφυλλο του και τον τίτλο του. Είναι η ιστορία της ζωής του Κωνσταντή που την ώρα που έπαιρνε την πρώτη του ανάσα, έσβηνε αυτή της μάνας του. Μεγάλωσε μέσα σε μια δύσκολη εποχή, σε ένα φτωχό ψαροχώρι, χωρίς την αγκαλιά της μάνας του και με ενοχές μέχρι και μεγάλος για την απώλεια της.
Συμπαραστάτης , σαν φύλακας άγγελος η κυρά- Καλλιόπη , η γιαγιά του που από βρέφος τον παίρνει στα χέρια της και τον μεγαλώνει με όλη της την αγάπη και τον βοηθάει να βρει το δρόμο του στη ζωή. Εκτός από την γιαγιά του , στη ζωή του ρόλο καθοριστικό παίζουν και άλλες δυο γυναίκες , η αινιγματική Αιμιλία , η αρχόντισσα όπως την αποκαλούσαν όλοι στον τόπο του, αλλά και η Μαρσό, ο πρώτος του αληθινός έρωτας…….
Ο Κωνσταντής, μεγαλώνοντας ,νιώθει πως πρέπει να φύγει από τον τόπο του, να ανοίξει τα φτερά του, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Έτσι φεύγει με προορισμό τα ανθρακωρυχεία της Λιέγης και αργότερα αναζητά την τύχη του και τον έρωτα στο Παρίσι. Γνωρίζει τη Μαρσό που του στιγματίζει τη ζωή και τον φέρνει αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Όμως όντας φιλόδοξος για κάτι περισσότερο, επιστρέφει και πάλι στον τόπο του και προσπαθεί να βρει αυτό που ψάχνει πραγματικά, τον στόχο του, το ένα και μοναδικό όνειρο που έκανε ποτέ…. Γιατί ο καθένας σε τούτη τη ζωή ψάχνει το μερτικό που του αναλογεί.
Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες, έντονα συναισθήματα και απλή και κατανοητή γραφή από την συγγραφέα , που με τον τρόπο της μας παρασέρνει και γινόμαστε ένα με τους ήρωες του βιβλίου. Ένα βιβλίο- ταξίδι στο χρόνο- και στη ζωή, αφήγηση τόσο ζωντανή που οι ήρωες μένουν χαραγμένοι στην καρδιά μας!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου