RSS

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ - ΚΡΙΤΙΚΗ

POPPY SYRIANOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Ένα υπέροχο κοινωνικό μυθιστόρημα που δυστυχώς αντικατοπτρίζει πολλές οικογένειες του σήμερα. Το αποτέλεσμα της κρίσης που χτύπησε και συνεχίζει να χτυπάει ανελέητα χιλιάδες οικογένειες. Μια ιστορία που με έκανε να βουρκώσω ούτε μια ούτε δύο φορές (και δεν συγκινούμαι εύκολα).
Η ιστορία μας ταξιδεύει στην υπέροχη Κρήτη μας με την άγρια ομορφιά της γνωρίζοντας ανθρώπους γνήσιους, ντόμπρους που βασικό τους μέλημα είναι η σωστή αναθρεψη των παιδιών τους όσες θυσίες και αν χρειαστεί να κάνουν.
Ο Νικήτας αναγκάζεται να διακόψει τις σπουδές του και να εγκαταλείψει τα όνειρά του. Συντετριμμένος ψυχολογικά, ξεκινάει να δουλεύει ως σερβιτόρος και, στη συνέχεια, ως μεταφορέας..Παρ’ όλα αυτά, η λατρεία του στην επιστήμη του θα τον οδηγήσει να αποδεχτεί μια μεγάλη πρόκληση, που ξεπερνάει ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα.
Η ιστορία αυτή υμνεί την αξία της οικογένειας της φιλίας και της αγάπης. Αξίες η οποίες η αλήθεια είναι πως κινδυνεύουν να χαθούν και αυτές .....αρχίζουν και ξεφτίζουν..Είναι απίστευτο τελικά το πόση δύναμη κρύβουμε μέσα μας αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Τίποτα δεν χαρίζεται αν δεν παλέψουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτά βλέπουμε διαβάζοντας αυτό το υπέροχο βιβλίο όπου η πλοκή ρέει γρήγορα δεν σε κουράζει καθόλου και μένεις εκεί καθηλωμένος γιατί θέλεις να μάθεις τι θα γίνει παρακάτω. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί και να πέσει στα χέρια πολλών νέων ανθρώπων γιατί είναι ένα μάθημα ζωής ένα ταξίδι όπου πραγματοποιείται το όνειρο αφού έχεις παλέψει και δεν το έχεις βάλει κάτω.
Το αγάπησα το συγκεκριμένο βιβλίο και αγάπησα και τους χαρακτήρες του. Μπράβο στον συγγραφέα μας Μένιο Σακελλαρόπουλο
5/5 ☆☆☆☆☆

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου