RSS

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ

POPPY SYRIANOU
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Δεν έχω λόγια. Ένα εκπληκτικό και εξαιρετικό μυθιστόρημα για το οποίο μετάνιωσα που το είχα τόσο καιρό στην βιβλιοθήκη μου αδιάβαστο. Παρόλο τον τεράστιο όγκο του για βιβλίο.... 1245 σελίδες, πραγματικά ήθελα κι'άλλο. ...Η κύρια υπόθεση είναι το χτίσιμο ενός καθεδρικού ναού στο Kingsbridge της Αγγλίας στα χρόνια του Μεσαίωνα.
Ακούγεται βαρετό έτσι? Και όμως δεν βαρέθηκα ούτε λεπτό.....Η αγωνία χτυπάει κόκκινο και κάθε στιγμή αναρωτιέσαι για την τύχη του κάθε ήρωα.
Η ιστορια μας έχει απ'όλα. .μάχες με ιππότες και κομηδες, παθιασμένους έρωτες, βιασμούς, δολοφονίες και βέβαια ιστορικά στοιχεία. Οι χαρακτήρες του βιβλίου πραγματικά θα μου μείνουν αξέχαστου και ειδικά του Γουιλιαμ Χαμλευ. Ήθελα να τον στραγγαλίσω με τα ίδια μου τα χέρια...διάβαζα και περνούσαν οι σελίδες και περίμενα το αν, το πότε και με ποιον τρόπο αυτό το υπεροπτικό γουρούνι και κάθαρμα θα τιμωρηθεί. Είναι το πρώτο βιβλίο του Follett που διαβάζω και σίγουρα όχι το τελευταίο και ανυπομονώ να διαβάσω την συνέχεια της τριλογίας. Μην σας τρομάζει ο όγκος του βιβλίου γιατί είναι Page Turner.
Ένα έπος που αρχίζει με τον απαγχονισμό ενός αθώου και την κατάρα μιας μάγισσας και τελειώνει με τη δημόσια ταπείνωση ενός βασιλιά. Μια ολοζώντανη τοιχογραφία της Ευρώπης στην καρδιά του Μεσαίωνα. Κι ένας ύμνος στα έργα των ανθρώπων που μένουν παντοτινά, νικώντας το θάνατο...
Οι "στυλοβάτες της γης" ανήκουν στα γοητευτικότερα και πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της εποχής μας. Πρόσφατα, σε έρευνα της γερμανικής τηλεόρασης, αναδείχτηκαν το δημοφιλέστερο βιβλίο διαχρονικά, μετά τον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών" και τη Βίβλο, ενώ βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων και των Βρετανών αναγνωστών, στην ψηφοφορία για τα εκατό καλύτερα βιβλία του BBC το 2003.
ΒΙΒΛΙΑΡΑ.....ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου