RSS

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ - ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΑ



Στις φυλακές του Κολντ Μάουντεν, oι θανατοποινίτες κατάδικοι περιμένουν τη μέρα που θα διανύσουν το "Πράσινο Μίλι", το διάδρομο που οδηγεί από τα κελιά τους στην ηλεκτρική καρέκλα. Στυγεροί δολοφόνοι όπως ο "Μπίλι δε Κιντ" Γουόρτον και ο μισότρελος Εντουάρ Ντελακρουά φρουρούνται από φύλακες, άλλους έντιμους και πονόψυχους, όπως ο Πολ Έτζκομπ, κι άλλους σκληρούς και σαδιστές, όπως ο Πέρσι Γουέτμορ.
Όμως κανένας τους δεν έχει ποτέ ξαναδεί κάποιον τόσο τρομερό στην όψη όσο ο καινούριος κρατούμενος, ο Τζον Κόφι, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για την αποτρόπαιη δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Τι είναι ο Κόφι; Ένας σατανάς με ανθρώπινη μορφή; Ή ένα πλάσμα τελείως διαφορετικού είδους;
Οι έγκλειστοι του Κολντ Μάουντεν θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα μυστήρια στον παράδεισο και την κόλαση απ' όσα μπορούσαν να φανταστούν, καθώς η αλήθεια αναδύεται με παλιρροϊκά κύματα που μόνο ο Στίβεν Κινγκ μπορεί να δημιουργήσει, καταλήγοντας σε μια απρόσμενη, εκρηκτική αποκάλυψη...
Το Πράσινο Μίλι (αγγλικά: The Green Mile) είναι αμερικανική δραματική ταινίαφαντασίας, παραγωγής 1999, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Φρανκ Ντάραμποντ. Αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος (1996) του Στίβεν Κινγκ.
Η ταινία διηγείται τη ζωή του Πωλ Έτζκομπ ως δεσμοφύλακα της πτέρυγας των θανατοποινίτων κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης του 1929στις Ηνωμένες Πολιτείες και των υπερφυσικών γεγονότων στα οποία υπήρξε μάρτυρας.
Το Πράσινο Μίλ με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες στη ιστορία του Χόλιγουντ και ακόμη και σήμερα 17 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, συνεχίζει να καθηλώνει σε κάθε της επανάληψη.

Η ταινία γυρίστηκε στο κτήριο των φυλακών στο Τενεσί των ΗΠΑ που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1898, έχοντας 800 κελιά και περισσότερους από 1000 κρατούμενους.
Ο Jeff Hagerman φωτογράφησε το κτήριο των φυλακών σήμερα, και όπως δείχνουν οι εικόνες στο σκηνικό υπάρχουν πλέον σκουριασμένες πόρτες,φθαρμένα κάγκελα, ενώ η ηλεκτρική καρέκλα παραμένει στη θέση της, για να θυμίζει τους δεκάδες θανατοποινίτες που εκτελέστηκαν πάνω της.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου