RSS

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ - ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΑ

👣ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ👣

"Προσδεθείτε κι ετοιμαστείτε για μια ανώμαλη και ιλιγγιώδη διαδρομή...
Το Νησί των Καταραμένων είναι ένα τρένο εξπρές χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς".
The Boston Globe
Το καλοκαίρι του 1954, ο μάρσαλ Τέντι Νάλσι μαζί με τον νέο συνεργάτη του Τσακ Άλι έρχονται στο νησί Σάτερ, όπου στεγάζεται το νοσοκομείο 'Ασκλιφ για ψυχοπαθείς εγκληματίες. Σκοπός τους είναι να ερευνήσουν μια μυστηριώδη εξαφάνιση.
Η παρανοϊκή δολοφόνος Ρέιτσελ Σόλντο έχει καταφέρει να δραπετεύσει και κρύβεται κάπου στο ερημονήσι, μόλο που βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση σ' ένα κλειδωμένο, φρουρούμενο κελί.
Ενώ ένας φονικός τυφώνας χτυπάει ανελέητα το νησί, αρχίζουν να διαφαίνονται ενδείξεις για ακραίες πειραματικές θεραπείες και μυστικές κυβερνητικές μηχανορραφίες, που δίνουν ακόμα πιο απειλητικές διαστάσεις σε μια ήδη σκοτεινή υπόθεση.
Γιατί τίποτε στο νοσοκομείο Άσκλιφ δεν είναι αυτό που φαίνεται...
Το νησί των καταραμένων (προτότυπος τίτλος: Shutter Island) είναι αμερικανικό νεο-νουάρ ψυχολογικό θρίλερ, σκηνοθεσίας Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Ντένις Λεχέιν. Η παραγωγή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί στον ρόλο του αστυνόμου Έντουαρντ "Τέντυ" Ντάνιελς, ο οποίος κάνει έρευνα σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Νησί των Καταραμένων. Έχοντας εισπράξει θετικά σχόλια από τους κριτικούς κινηματογράφου, η ταινία συγκέντρωσε έσοδα ύψους άνω των 128 εκατομμυρίων δολαρίων στην αρχική εγχώρια προβολή, όπως και άλλα 166 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Το νησί των καταραμένων αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα κυκλοφορούσε στις 2 Οκτωβρίου 2009, αλλά η εταιρία παραγωγής Paramount Pictures το καθυστέρησε μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2010











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου