RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΑΝΩΝΥΜΗ #52

Ψέματα, αλήθειες, τύψεις και ενοχές όλα σε φόντο κόκκινο.

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλούς συγγραφείς να επιχειρούν να γράψουν ένα βιβλίο από κοινού και τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.
Η συγγραφή σίγουρα είναι μία μοναχική διαδικασία που αποκόβει το συγγραφέα από το περιβάλλον του και τον βυθίζει στους ήρωες του αλλά και στον κόσμο που προσπαθεί να πλάσει.

Όταν δύο πένες όμως ενώνουν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους αλλά και τη φαντασία τους το αποτέλεσμα κατά την προσωπική μου άποψη είναι εγγυημένο.
Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήμουν περίεργη πόσο εύκολο είναι να συνεργαστούν δυο μυαλά χωρίς να μπορεί ο αναγνώστης να κατανοήσει
τη λεπτή γραμμή και τα όρια που χωρίζουν τις δύο πένες.

Μετά το διαβολικά έξυπνο "Η σύζυγος ανάμεσά μας" η Greer Hendricks και η Sarah Pekkannen παραδίδουν για μία ακόμα φορά στο αναγνωστικό κοινό ένα αριστοτεχνικό ψυχολογικό θρίλερ που θα σας μείνει αξέχαστο και που κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο.

Όλα ξεκινούν όταν η Τζέσικα δηλώνει συμμετοχή σε μία έρευνα αναφορικά με την ηθική.
Όταν όμως οι ερωτήσεις αρχίζουν να γίνονται πιο χειριστικές η Τζέσικα δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι και η ίδια θα αποτελέσει μέρος του πειράματος ενός σατανικού μυαλού.

Στη ζωή κάθε ανθρώπου υπάρχουν καθοριστικές στιγμές οι οποίες τη διαμορφώνουν και τελικά σφραγίζουν το δρόμο μας.
Σε μία τέτοια στιγμή όλα τα δεδομένα της ζωής της Τζέσικα θα ανατραπούν σε ένα κάλεσμα της τύχης ή της μοίρας.

"Ζητούνται γυναίκες από 18 έως 32 ετών για να συμμετάσχουν σε έρευνα έναντι γενναιόδωρης αμοιβής".
Έτσι αρχίζει αυτή η παράξενη και πανέξυπνη ιστορία η οποία θα βυθίσει τον αναγνώστη στα πιο σκοτεινά μονοπάτια των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και της ανθρώπινης ψυχής.
Μια ιστορία που θα δομήσει και θα αποδομήσει τα όρια της αγάπης και του έρωτα.
Δύο γυναίκες.
Δύο προσωπικές ιστορίες που θα έρθουν αντιμέτωπες με ηθικά διλήμματα και που θα προβληματίσουν τον αναγνώστη.
Η ψυχίατρος Σίλντς είναι η δεύτερη κεντρική ηρωίδα του βιβλίου και ανάμεσα σε αυτές τις δύο γυναίκες θα αναπτυχθεί μία βαθιά σχέση η οποία θα οδηγήσει και τις δυο στα όρια τους αλλά και τον αναγνώστη σε μία δαιδαλώδη ιστορία η οποία θα του μείνει αξέχαστη μέσα από τις συνεχόμενες ανατροπές.

Η ιστορία ξετυλίγεται εναλλάξ από την Τζέσικα και την Δρ.Σίλντς από την μία με πρωτοπρόσωπη αφήγηση και από την άλλη με αφήγηση σε δεύτερο πρόσωπο κάτι που δεν συναντάς συχνά σε βιβλία.
Σταδιακά ξεδιπλώνεται η κρυφή ζωή των δύο γυναικών μέσα από μία σφιχτοδεμένη πλοκή , με εθιστική γραφή.

Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση σε αυτό το βιβλίο είναι οι γνώσεις των δύο συγγραφέων για την ψυχιατρική αλλά και η δεξιοτεχνία τους να μπορούν να ανατρέπουν κάθε φορά τα δεδομένα της ιστορίας οδηγώντας τον αναγνώστη σε διαφορετικό συμπέρασμα.
Κάθε σελίδα και αποκάλυψη.
Κάθε παράγραφος και διαφορετικό συναίσθημα.

1η ερώτηση: θα μπορούσες να πεις ψέματα χωρίς να νιώσεις ένοχη;
2η ερώτηση: Έχεις πληγώσει ποτέ βαθιά κάποιον που αγαπάς;
3η ερώτηση: Μπορεί ένα έγκλημα να μείνει ατιμώρητο;

Οι συγγραφείς βάζουν τον αναγνώστη να σταθεί απέναντι από τον εαυτό του και να έρθει αντιμέτωπος με τη δική του αλήθεια, τους δικούς του φόβους, τις τύψεις,την ηθική του και τις ενοχές του.
Απολαυστικό, καθηλωτικό , ανατρεπτικό.
Οι επιλογές των δύο γυναικών θα στοιχειώσουν τον αναγνώστη.
Ένα βιβλίο που η αγωνία θα χτυπήσει κόκκινο.
Γεμάτο ένταση, μυστήριο και αντικρουόμενα συναισθήματα.
Ένα εξαίσιο ψυχολογικό θρίλερ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου