RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Η ΣΚΙΑ

Μουσική black metal , κεριά για κατάλληλη ατμόσφαιρα, τρομακτικό μακιγιάζ, βαθιές ανάσες και η ιστορία πυροδοτεί έκρηξη στο μυαλό.
Το τέταρτο βιβλίο της σειράς με τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη να επανέρχεται στην ενεργό δράση , στοιχειωμένος από τους προσωπικούς του δαίμονες αλλά και τις αδυναμίες του, επιβεβαιώνει ότι ο Βαγγέλης Γιαννίσης δικαίως κρατά καλά τα σκήπτρα της Ελληνικής Αστυνομικής Λογοτεχνίας καθώς κάθε φορά οι ιστορίες του είναι όλο και πιο σκοτεινές με έντονους κοινωνικούς προβληματισμούς.

Η σκιά ίσως θεωρείται από τους πιστούς αναγνώστες του και κυρίως από αυτούς που τους αρέσουν οι ανατριχιαστικές ιστορίες ως ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του μέχρι στιγμής.
Μια αρκετά ιδιαίτερη ιστορία που σε στοιχειώνει και ακολουθεί τον αναγνώστη σαν σκιά σε κάθε του βήμα.
Κολλάει στο δέρμα σου.
Μυρίζει θάνατο.

Λίγο έξω από το Έρεμπρο ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγνώστου. Όποιος κι αν ήταν ο δράστης, φρόντισε να δημιουργήσει μια μακάβρια σκηνή .
Μια σκιά θα αρχίσει να στοιχειώνει τον επιθεωρητή και την ομάδα του, την ώρα που νέες δολοφονίες συνταράσσουν την ειδυλλιακή σουηδική πόλη.

Σε ένα ζοφερό σκηνικό ο συγγραφέας του βιβλίου πλέκει μια ιστορία εμπνευσμένος από την σκανδιναβική μυθολογία αλλά και την black metal μουσική.
Οι νέο παγανιστικές δοξασίες αλλά και η λατρεία σκοτεινών δυνάμεων βάζουν φωτιά στα όρια του αναγνώστη και φυσικά θα τον οδηγήσουν και σε περαιτέρω προσωπική έρευνα τόσο για τις underground σκηνές όσο και για τις συγκεκριμένες λατρείες που αναφέρονται στο βιβλίο.

Ο συγγραφέας προσδίδοντας στην ιστορία μία μεταφυσική χροιά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ένταση και σασπένς.
Σε αναγκάζει να κοιτάξεις σε τρομακτικά σκηνικά ψιθυρίζοντας σου ότι λύση του μυστηρίου είναι μπροστά στα μάτια σου.
Ο φόβος αναβλύζει από τους πόρους σου.
Όμως εσύ θα πρέπει να τον ξεπεράσεις και να ξεσκεπάσεις την αλήθεια.

Σατανιστικές τελετές, σκοτεινή μουσική , τατουάζ , μαύρα ρούχα, πρόσωπα βαμμένα νεκρικά συνθέτουν μία σκοτεινή ιστορία όπως οι δυνάμεις που υπηρετούν εκείνοι που βάφουν τα χέρια τους με αίμα.
Πλοκή που κορυφώνεται σταδιακά χωρίς ποτέ όμως να λείπει το έντονο άρωμα μυστηρίου.

ΣΤΑ

✔️ Η ιστορία είναι αρκετά δυνατή προκαλώντας διάφορα συναισθήματα στον αναγνώστη.
✔️ Ο συγγραφέας έχει μπολιάσει στην ιστορία με ψήγματα μυστηρίου αλλά και μεταφυσικού τρόμου
✔️Όπως τα περισσότερα αστυνομικά βρίθει κοινωνικών μηνυμάτων τα οποία δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε διαβάζοντας το.

ΣΤΑ

✔️Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο βιβλίο όπως συνήθως στα περισσότερα του είδους είναι τα πολλά ονόματα και ιδίως τα σκανδιναβικά που προκαλούν μία σύγχυση στον αναγνώστη και ιδίως σε αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους βιβλία και που ίσως χρειαστεί να κρατάνε κάποιες σημειώσεις.

Βαθμολογία : 9/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου