RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΕΒΡΕΞΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ


Με φόντο την ελληνική επαρχία και τις δεισιδαιμονίες της και εμπνευσμένος από τον άρχοντα του κοσμικού τρόμου ,τον HP Lovecraft, ο Βασίλης Γιαννάκης ανοίγει τους ουρανούς και τις πύλες της φρίκης και αφήνει να βρέξει μαχαίρια , κάνοντας τις νύχτες σας πιο ανήσυχες και πιο εφιαλτικές. Έχοντας υποσχεθεί στον εαυτό μου να γνωρίσω περισσότερους νέους συγγραφείς αλλά και να σας τους παρουσιάσω , χωρίς δισταγμό αναζήτησα το συγκεκριμένο βιβλίο που ο τίτλος του και μόνο μου προκάλεσε ρίγη και μια έντονη ανησυχία για το μυστηριώδες, το υπερφυσικό και το αλλόκοτο.

Επιλέγοντας ως τοποθεσία την Ελληνική ύπαιθρο και συγκεκριμένα τη βόρεια Ελλάδα ο συγγραφέας του βιβλίου καταπιάνεται με τον παλιό καλό τρόμο παραδίδοντας στον αναγνώστη ένα απολαυστικό ανάγνωσμα.

Ο Σωκράτης Μάξιμος είναι ιδιωτικός ερευνητής .
Στοιχειωμένος από τους δαίμονες της προσωπικής του ζωής έχει αφοσιωθεί απόλυτα στην καριέρα του αλλά και στην αναζήτηση περίεργο υποθέσεων.
Μία φοιτήτρια και τρεις συγκεκριμένοι αριθμοί που επαναλαμβάνονται, θα τον ξυπνήσουν από το λήθαργο και θα τον οδηγήσουν στο Ελληνικό τρίγωνο των Βερμούδων.
Μία σειρά περίεργων εξαφανίσεων , στοιχειώνει την ιστορία τριών χωριών.
Ο κεντρικός ήρωας θα προσπαθήσει να βρει απαντήσεις και θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ιστορία πέρα από κάθε λογική ανοίγοντας τις πύλες προς το ανεξήγητο το απόκοσμο και το αλλόκοτο.

Ο συγγραφέας του βιβλίου διαποτίζει το έργο του με άρωμα ελληνικής υπαίθρου και βυθίζει τον αναγνώστη σε μία υπερφυσική ιστορία.
Αν και νέος ο συγγραφέας τολμώ να πω ότι μου έκανε μεγάλη αίσθηση και ιστορία του αλλά και η γραφή του.

Με μία αρκετά φρέσκια μάτια, με την κατάλληλη πρώτη ύλη αλλά και με την ιδιαίτερη φαντασία του υφαίνει μία ιστορία από αυτές που τελικά σε κάνουν να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να δίνεις περισσότερες ευκαιρίες σε νέους συγγραφείς.
Αυτό που ξεκινά φαινομενικά ως μια ιστορία μυστηρίου καταλήγει σε μια απολαυστική ιστορία φρίκης.

Με μία αρκετά εκρηκτική εισαγωγή, με ήρωες προσεκτικά δομημένους και με ψήγματα χιούμορ δομείται μια συναρπαστική ιστορία.
Αγωνία, τρόμος ,σασπένς και έντονο μυστήριο δοσμένα με μελετημένο και προσεγμένο τρόπο.

Ένα βιβλίο που αποδεικνύει περίτρανα τη συγγραφική δεινότητα του Βασίλη Γιαννάκη .
Τέρατα, μαγείες και ανατριχίλα .

Η κοσμική απειλή είναι εδώ και εσείς δεν έχετε παρά να την γευτείτε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου