RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

Ως γνήσιος εκπρόσωπος της σκοτεινής λογοτεχνίας η Μαρία Γεωργοπούλου επανέρχεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων με ένα νέο μυθιστόρημα όπου ο τίτλος του αλλά και το εξώφυλλο του προϊδεάζουν τον αναγνώστη για ένα μυστηριώδες ταξίδι στα άβατα της ανθρώπινης ψυχής.

Η Νατάσα είναι μία εσωστρεφής κοπέλα η οποία εργάζεται ως ιδιωτική ντετέκτιβ αναλαμβάνοντας συνήθως υποθέσεις συζυγικής απιστίας.
Η ζωή της όμως και η καθημερινότητα της έρχονται να ανατραπούν όταν θα αναλάβει να βρει τα ίχνη της εξαφανισμένη κόρης ενός πλούσιου επιχειρηματία.
Από αυτό το σημείο ένας κυκεώνας αποκαλύψεων βυθίζει τον αναγνώστη σε μία ανατριχιαστική ιστορία.
Μαζί με τον γοητευτικό Άρη θα ανακαλύψουν εκτός από τον έρωτα και ότι οι δαίμονες δεν υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας και στα μυθιστορήματα που διαβάζουμε αλλά αποτελούν πολλές φορές το μονοπάτι που έχουν διαβεί πολλοί άνθρωποι για να αποκτήσουν αυτά που θέλουν ,τρέφοντας την απληστία τους αλλά και τη ματαιοδοξία τους.


Η συγγραφέας για ακόμα μία φορά πιστή στο καθήκον της ακολουθεί τις σκοτεινές δυνάμεις ξεδιπλώνοντας μία ιστορία από αυτές που καλό είναι να μην τις διαβάζετε αργά το βράδυ.
Όπως πολύ σοφά διαπιστώνετε και από τον τίτλο το εν λόγω βιβλίο καταπιάνεται με τις επικλήσεις, τους δαίμονες και όλα αυτά που ακούγοντας τα ρίγη διαπερνούν την σπονδυλική σας στήλη προκαλώντας ανατριχίλα και προφανώς εφιάλτες και κάνοντας σας να φτύνετε τον κόρφο σας.


Ξεκινώντας την ανάγνωση κάποιος θα διαπιστώσει την μεγάλη έρευνα που έχει κάνει η συγγραφέας για το συγκεκριμένο θέμα που μπορεί εκ πρώτης όψεως να σας φαίνεται κοινότυπο η κυρία όμως Γεωργοπούλου μέσα από μία σφιχτοδεμένη πλοκή με συνεχόμενες ανατροπές και με την ένταση και τον φόβο να αυξάνεται συνεχόμενα καθοδηγεί τον αναγνώστη κάθε φορά σε διαφορετική κατεύθυνση, καταφέρνοντας να προκαλέσει τον τρόμο σε όλο του το μεγαλείο.

Αν και λάτρης της λογοτεχνίας τρόμου δεν σας κρύβω ότι τέτοιες ιστορίες οι οποίες αναφέρονται σε δαίμονες και τα λοιπά δεν τις διαβάζω ποτέ μα ποτέ βράδυ.
Να τελικά που υπάρχει και κάτι που με φοβίζει στη λογοτεχνία τρόμου.

Με απλή και κατανοητή γραφή , η κυρία Γεωργοπούλου εξερευνά το ερεβώδες κομμάτι της ανθρώπινης ζωής και επιβεβαιώνει ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να πουλήσουν και την ψυχή τους προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που θέλουν θυσιάζοντας τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν τους στόχους τους.

🌙Θετικά:
✔️Από τη στιγμή που θα το ξεκινήσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσετε από τα χέρια σας καθώς είναι το απόλυτο page turner. ✔️ Σασπένς, έρωτας και τρόμος δοσμένα σε απόλυτη αρμονία. ✔️ Τρελαίνομαι για τέτοιες ιστορίες οι οποίες θα με οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνα για αυτά που μπορεί να αναγράφονται στο βιβλίο.

🌙Αρνητικά
✔️ Κατά την προσωπική μου άποψη το στοιχείο που έδενε την ηρωίδα με την όλη υπόθεση ήρθε πολύ σύντομα. ✔️ Θα ήθελα ένα πολύ διαφορετικό τέλος που θεωρώ ότι θα άρμοζε πολύ περισσότερο σε μία τόσο σκοτεινή ιστορία.
Ανατριχιαστικά σκοτεινό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου