RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

Μια ιστορία ενηλικίωσης που ξετυλίγεται μέσα από ένα σκοτεινό παραμύθι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Ο Gaiman δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις .
Γνωστός από τον πόλεμο των Θεών και την αξιολάτρευτη Coraline εντυπωσιάζει για μια ακόμα φορά τους αναγνώστες με μία δυνατή, σκοτεινή και πρότυπη ιστορία .

Με εξαιρετική εικονογράφηση που εμβαθύνει και ρέει παράλληλη με την ιστορία που ξετυλίγεται το βιβλίο του Νεκροταφείου θα σας συγκινήσει με τις τρυφερές περιγραφές του.
Ο Καν Όουενς είναι ένα φυσιολογικό αγόρι.
Ή μάλλον, θα ήταν εντελώς φυσιολογικό, αν παραβλέπαμε ότι μένει σ' ένα νεκροταφείο και ότι την ανατροφή του την έχουν αναλάβει φαντάσματα .


Ο δεξιοτέχνης Neil Gaiman διασκευάζει με μακάβρια τρυφερότητα και έντονη αγωνία το Βιβλίο της Ζούγκλας του Rudyard Kipling και δημιουργεί ένα μοναδικό μυθιστόρημα για τη ζωή και το θάνατο, την αγάπη, το πέρασμα στην ενηλικίωση και, πάνω απ' όλα, για την οικογενειακή θαλπωρή που μπορεί να βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη.

Το βιβλίο ξεκινά με την περιγραφή της δολοφονίας της οικογένειας του Καν .
Ως ανήσυχο και ζωηρό μωρό ο Κανένας, αυτό είναι το όνομα του κεντρικού ήρωα, μπουσουλώντας φτάνει σε ένα νεκροταφείο.
Οι κάτοικοι, τα φαντάσματα δηλαδή, αναλαμβάνουν να τον μεγαλώσουν προστατεύοντας τον από τον κόσμο των ζωντανών.


Μέσα από απίστευτες εικόνες και περιγραφές,που πιστέψτε με δεν θα δημιουργήσουν κανέναν εφιάλτη στους μικρούς μας φίλους, ξετυλίγεται η ιστορία ενός παράξενου κόσμου , με εκπληκτικούς και φανταστικούς χαρακτήρες με την μοναδική και αριστοτεχνική γραφή του Gaiman.

Ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, μοιρασμένο σε μικρές ιστορίες που χρονολογούνται από την βρεφική έως την περίοδο ενηλικίωσης του κεντρικού ήρωα.

Ένα βιβλίο που θα μυήσει τους μικρούς αναγνώστες στη σκοτεινή λογοτεχνία γεμάτο με μία πληθώρα μηνυμάτων για την ζωή,την αγάπη αλλά και τον θάνατο ο οποίος παρουσιάζεται με έναν μοναδικό τρόπο μέσα από τη φανταστική ματιά του συγγραφέα.

Φαντάσματα, νεκρές μάγισσες, νεκροπομποί και πολλά άλλα αλλόκοτα και απόκοσμα πλάσματα θα μας κάνουν συντροφιά σε αυτό το μοναδικό παραμύθι .
Άκρως συγκινητικό με ένα μοναδικό φινάλε.
Πάρτε τα παιδιά σας αγκαλιά, κρυφτείτε κάτω από τις κουβέρτες ακούγοντας τη βροχή και βυθιστείτε σε έναν μοναδικό κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου